Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το καλό μάτι!

editorial
03 Φεβρουαρίου 2020 / 14:01

Να που και τα καλά νέα, μπορεί να κάνουνε μάτι. Και τι μάτι; Τοποθέτηση τεχνητής ίριδας από το οφθαλμολογικό χειρουργείο ενός περιφερειακού νοσοκομείου, όπως είναι το κερκυραϊκό.

Κι επειδή κακώς συνηθίζεται η γκρίνια για τη λειτουργία των δομών δημόσιας υγείας, ας αποδοθούν επιτέλους και τα εύσημα με αφορμή αυτήν την επιτυχία.
Κατάσταση που θα την εισπράξουμε συνολικά ως κερκυραϊκή οικονομία εφόσον οι υποδομές δημόσιας υγείας είναι σε κάθε περίπτωση από τα αξιολογικά στοιχεία και για τον τουρισμό μας. Γι’ αυτόν κυρίως τον λόγο, δεν χρειάζεται καμιά τσιγγουνιά στην προβολή του γεγονότος και της ιατρικής επιτυχίας. Και ως κίνητρο ακόμα προς τις διοικητικές αρχές και το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, που χρειάζεται έναν καλό λόγο ως κίνητρο στην καθημερινή του αναμέτρηση με τον ανθρώπινο πόνο.
Ίσως έτσι να καταλάβουν επιτέλους και οι πιο πάνω διοικητικές αρχές και οι πολιτικοί προϊστάμενοι την ανάγκη της αποκατάστασης της περιφερειακής, διοικητικής αρχιτεκτονικής και στο πεδίο της Υγείας. Να επαναφέρουν στην Κέρκυρα την έδρα του περιφερειακού Συστήματος. Αποδίδοντας ό, τι απαιτείται ώστε να διοικείται εκ τους σύνεγγυς και ως αναγνώριση των ειδικών, επιστημονικών ιδιοτήτων των ανθρώπων που το υπηρετούν κι εδώ.