Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας

ΕΠΑΛ
03 Φεβρουαρίου 2020 / 15:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Σχολικού Κέντρου στο Μαντούκι εδώ και 9 ημέρες.

 Τα αιτήματά τους αφορούν κυρίως την κτηριακή κατάσταση του Σχολείου τους, με επίκεντρο τα προβλήματα στη θέρμανση. Οι μαθητές, όπως βέβαια και οι γονείς τους αλλά και οι εκπαιδευτικοί ζητάνε μία μόνιμη λύση στο θέμα της ψύξης & θέρμανσης του κτηρίου.
Σε σχετική ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπέιρωση αναφέρει «Το θέμα είναι γνωστό στη Δημοτική Αρχή αφού στις 24 Γενάρη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών στη Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη από την μεριά της Δημοτικής Αρχής για την αδράνεια που έχει επιδείξει στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.
Είναι απαραίτητο η Δημοτική Αρχή να πάρει μέτρα και να δώσει στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ τις απαραίτητες εξηγήσεις αλλά και ένα πειστικό χρονοδιάγραμμα με τις παρεμβάσεις που προτίθεται να πραγματοποιήσει για να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει αναδείξει πολλές φορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της σχολικής στέγης, είχαμε ζητήσει άλλωστε το θέμα αυτό να εγγραφεί στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου από την 1η ακόμη συνεδρίαση κάτι που όμως ποτέ δεν έγινε.
Η άσχημη κατάσταση των σχολικών κτηρίων οφείλεται στην υποχρηματοδότηση και στην υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου διαχρονικά. Έχουν ευθύνες οι δημοτικές αρχές που συμβιβάστηκαν με αυτή την κατάσταση και αντί να διεκδικούν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την αύξηση της χρηματοδότησης, με μεγάλη ευκολία ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες των Δήμων και ξοδεύουν τεράστια ποσά σε εργολαβίες και έργα που θα έπρεπε να υλοποιούνται με ίδια μέσα».