Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τραυλός: «Προτεραιότητά μας η θωράκιση των κτιρίων στην Κεφαλονιά»

Κεφαλονιά
05 Φεβρουαρίου 2020 / 09:49

Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία του νησιού από τον Καθηγητή Στέφανο Δρίτσο, έπειτα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρου Τραυλού

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.  Αυτοψία στα σχολικά κτίρια του Αργοστολίου και το μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου που παραμένει κλειστό από τον σεισμό του 2014 πραγματοποίησε ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) και επισκέπτης Καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Βιέννης Δρ. Στέφανος Δρίτσος.



Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Π.Ι.Ν., ο Καθηγητής επίσκεφθηκε την Κεφαλονιά μετά από πρόσκληση που του απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρος Τραυλός ενοψεί της διοργάνωσης από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης απο κοινού με τους τέσσερις δήμους, το ΤΕΕ, αλλά και το Πανεπιστήμιό Πατρών, δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων του νησιού. Ο κ. Δρίτσος είναι ένας από τους επιστήμονες που συνέταξαν τον κανονισμό ενισχύσεων (ΚΑΝ.ΕΠΕ), ενώ είναι μέλος των Ειδικων Επιτροπών του ΟΑΣΠ.



«Είχα την τιμή να υποδεκτώ στο νησί μας τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) και επισκέπτη Καθηγητή στο Πολυτεχνείο της Βιέννης Δρ. Στέφανς Δρίτσο, τον δικό μας καθηγητή που μας δίδαξε τα μυστικά των αντισεισμικών κατασκευών. Θεωρείται ο πλέον ειδικός στην χώρα στις αποκαταστάσεις των βλαβερών κτηρίων απο σεισμό.



Με τον καθηγητή επισκεφτήκαμε σχολικά κτίρια στο Αργοστόλι αλλά και το Ληξούρι.

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και το δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσίβελη και να τους εκθέσουμε την πρόθεση της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς και Ιθάκης να οργανώσει σε συνεργασία με τους τέσσερις δήμους, το ΤΕΕ αλλά και το Πανεπιστήμιό Πατρών τον δευτεροβαθμιο προσεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων», δήλωσε ο κ. Τραυλός



Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης θεωρεί υποχρέωση όλων να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε κάθε μαθητής να μπορεί να φοιτά σε σχολείο του οποίου το κτήριο θα είναι ασφαλές και σύγχρονο και πρόσθεσε «αν μια περιοχή της χώρας δικαιούται τον δευτεροβάθμιο έλεγχο σχολικών κτηρίων, αυτή είναι η Κεφαλονιά, η Ιθάκη αλλά και τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά.

Σε αυτή τη προσπάθεια είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ευγνώμων που θα έχουμε την επιστημονική συνδρομή του καθηγητή Δρίτσου και της ομάδος του.

Είμαι σίγουρος ότι τόσο οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων όσο και οι σύλλογοι δασκάλων και καθηγητών θα σταθούν δίπλα μας αφού αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα τους πολλών χρόνων!».