Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φωτογραφική τροπολογία στη Βουλή, για την επένδυση του «Ερημίτη» της Κασσιόπης

Ερημίτης
05 Φεβρουαρίου 2020 / 19:54

ΑΘΗΝΑ. Το ΄πε και το ΄κανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά την αναβολή από το δημοτικό συμβούλιο, του θέματος της υψομετρικής μελέτης για την επένδυση στον Ερημίτη, η κυβέρνηση «παίρνει πάνω της» την αρμοδιότητα.

Με τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεμπλοκάρει την επένδυση «Ερημίτης» της NCH Capital στην Κασσιόπη της Βόρειας Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης είχε ήδη προαναγγείλει την ανάληψη «πρωτοβουλίας νομοθετικής φύσεως» προκειμένου να καμφθούν οι επιφυλάξεις της τοπικής κοινωνίας.  

Για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης του έργου εκκρεμούσε η έγκριση της υψομετρικής μελέτης των κοινόχρηστων δρόμων στην πολεοδομούμενη ζώνη, για την οποία έχει κατατεθεί αίτημα του επενδυτή από τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Όμως παρότι το δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητική Διαδικασίας έπρεπε να έχει απαντήσει εντός 60 ημερών, η σχετική απόφαση δεν ελήφθη.

Έτσι, η τροπολογία που κατατέθηκε απόψε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τροποποιεί άρθρα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και προβλέπει ότι στην περίπτωση εμβληματικών επενδύσεων, για την κατασκευή (ή τη λειτουργία) των οποίων απαιτούνται διανοίξεις ή διαμορφώσεις οδών, οι αρμοδιότητες της έγκρισης υψομετρικής μελέτης οδών και της έκδοσης των σχετικών βεβαιώσεων που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών θα ασκούνται από τον υπουργό Υποδομών.

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, η συγκεκριμένη διάταξη αφορά και εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες πριν την έναρξη ισχύος των συγκεκριμένων ρυθμίσεων.

Δείτε εδώ την τροπολογία

Πηγή: in.gr