Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καινοτόμο Περίπτερο Τουριστικής Προβολής της Κέρκυρας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
06 Φεβρουαρίου 2020 / 11:36

Το Περίπτερο, το οποίο θα φιλοξενεί δράσεις στις Εκθέσεις Τουρισμού, χαρακτηρίζεται από τη σύγχρονη σχεδίαση με ανακυκλώσιμα υλικά και τις διαδραστικές εφαρμογές

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμβάλει στην τουριστική προβολή της Κέρκυρας και των Διαποντίων Νήσων μέσω ενός καινοτόμου περιπτέρου.

Χείρα βοηθείας στην τουριστική προβολή της Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων προσφέρει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με την δημιουργία ενός πρωτότυπου περιπτέρου που θα φιλοξενεί δράσεις στις εκθέσεις τουρισμού.

Στόχος του περιπτέρου που χαρακτηρίζεται από σύγχρονη σχεδίαση και ανακυκλώσιμα υλικά, είναι η διασύνδεση των διαμεσικών στοιχείων, η δημιουργία μητρώου επισκεπτών και συγκέντρωση στοιχείων επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να υποστηριχθεί η συνεχής ενημέρωσή τους.

Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας

Ένα πρόσφορο καινοτόμο παράδειγμα στις διαδραστικές εφαρμογές που πλαισιώνουν το περίπτερο, αποτελεί το παιχνίδι VR/360° εικονικής πραγματικότητας που αποσκοπεί στην απόκτηση εμπειριών και την εξερεύνηση.

Στόχος του παιχνιδιού είναι η παρουσίαση σημείων ενδιαφέροντος των Ιονίων Νήσων δυσπρόσιτων στο ευρύ κοινό, χρησιμοποιώντας στερεοσκοπική προβολή για την ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τους.

Η διαδραστική εξερεύνηση των σημείων γίνεται μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets που διατίθενται στον χώρο. Το παιχνίδι ολοκληρώνεται με την επίλυση ενός γρίφου, αποκαλύπτοντας στον παίκτη περισσότερες τοποθεσίες, και τους θρύλους που σχετίζονται με αυτές.

Η δεύτερη καινοτόμος δράση βασίζεται στη δημιουργία βίντεο με εναέριες λήψεις για τη δημιουργία ειδικά σχεδιασμένου χαρτογραφικού που αποτελεί βασικό πόλο έλξης του τουριστικού περιπτέρου. Διαθέτει ιδιαίτερη αισθητική και προβολή που χρησιμοποιεί τεχνολογία Laser ώστε η κινούμενη εικόνα να ενσωματώνεται στο περίπτερο και την επιφάνεια του.