Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου με Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Γ.Ν.Κ.
06 Φεβρουαρίου 2020 / 12:41

Στο γραφείο του υποδέχθηκε ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ., Λεωνίδας Ρουμπάτης την Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Κωνσταντίνο Ζορμπά προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν το Νοσηλευτικό Ίδρυμα του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το νέο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα–Τσαγκαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης, Κωνσταντίνο Ζορμπά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η αναγκαιότητα στενής συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του νοσοκομείου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, προς όφελος των πολιτών.

Συζητήθηκε η πρόταση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για ένταξη στο  ΕΣΠΑ των έργων, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που έχουν προταθεί καθώς και η ένταξη νέων έργων που οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών και εγκρίσεων σκοπιμότητας.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την καταγραφή των αναγκών σε όλα τα νοσηλευτικα Ιδρυματα της περιφέρειας. Επίσης συζητήθηκε η αξιοποίηση των κτιρίων του ιδρύματος του Νοσοκομείου, με την ένταξή τους σε προγράμματα  κτηριακης αναβάθμισης που θα μπορούσε να διατεθεί για τις στεγαστικές ανάγκες του προσωπικού.

Η Περιφερειάρχης τόνισε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα μόλις περαιωθεί και οριστικοποιηθεί η διερεύνηση και καταγραφή των αναγκών όλων των Νοσοκομείων και κατόπιν των ήδη θετικών παρεμβάσεων σε εξοπλισμό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, θα εκδοθεί πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού όλων των Νοσηλευτικών Μονάδων των Ιονίων Νήσων.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον Διοικητή ότι εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων «2014-2020» η πράξη για την προμήθεια 5 ασθενοφόρων 4x2 και 4 κινητών μονάδων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με προϋπολογισμό 737.800 ευρώ.

Παράλληλα η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου συνεχάρη τη διοίκηση του ιδρύματος, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης τεχνητής ίριδας σε ασθενή με μετατραυματική απώλεια ίριδας που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από την Οφθαλμολογική Κλινική του ιδρύματος και το διευθυντή της Σπύρο Δραζίνο.

Η Περιφερειάρχης ευχήθηκε στο Διοικητή καλή επιτυχία στο έργο που έχει αναλάβει και επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα είναι αρωγός στις προσπάθειες για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, καθώς ο ευαίσθητος και παραμελημένος αυτός τομέας αποτελεί προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή.

«Χάρηκα ιδιαίτερα τη συνάντηση με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης και θεωρούμε βέβαιη τη στήριξη της Περιφέρειας στο Νοσοκομείο μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.