Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Νεανικής Μπάντας της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» (video-photos)

Φ/Ε «Καποδίστριας»
09 Φεβρουαρίου 2020 / 11:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρώτη της εκδήλωση για το 2020 πραγματοποίησε η Φιλαρμονική Ένωση «Καποδίστριας», το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Ο λόγος για τη συναυλία της Νεανικής της Μπάντας, που έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Παπικινού.







Το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκίνησε με το εμβατήριο Foxfire του Ed Huckeby, για να ακολουθήσουν κατά σειρά το Medieval Suite του Andre Waignein, το Yorkshire Ballad του James Barnes και το Blue Ridge Saga του James Swearingen.

Στη συνέχεια, οι 70 και πλέον νεαροί μουσικοί της Νεανικής Μπάντας συνόδευσαν τον soloist Ανδρέα Καλογιάννη σε μια πολύ καλή εκτέλεση το Petite fantasie Russe του Giles Mayer, για solo ξυλόφωνο και μπάντα, καθώς και την Μαρίνα Μαρτίνου η οποία τραγούδησε το γνωστό My heart will go on του James Horner, από την ταινία Τιτανικός.



Το κανονικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα A joyful journey του Robert Sheldon και Instant concert του Harold L. Walters, ενώ η συναυλία έκλεισε με την επανάληψη ενός εκ των τριών μερών της Μεσαιωνικής σουίτας.





Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», Δημήτρης Γραμμένος, προανήγγειλε την επικείμενη εκδήλωση αδελφοποίησής της με την Φιλαρμονική Ναυπλίου, αλλά και τη συναυλία του Μουσικού Σώματος τον ερχόμενο Μάρτιο, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην όπερα.

Σε αυτήν, η Φιλαρμονική «Καποδίστριας» θα συμπράξει με τους γνωστούς λυρικούς τραγουδιστές Κέλλυ Τουσμάνωφ, Αντώνη Κορωναίο και Παντελή Κοντό.


Σεμινάριο Φλάουτου

Εξάλλου, το τριήμερο 8-10 Φεβρουαρίου, η Φιλαρμονική «Καποδίστριας» διοργάνωσε σεμινάριο φλάουτου με διδάσκοντα τον Βαγγέλη Σταθουλόπουλο, κορυφαίο φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 20 σπουδαστές, προερχόμενοι από διάφορες φιλαρμονικές του νησιού.

Επιστέγασμα του σεμιναρίου, το ρεσιτάλ του Βαγγέλη Σταθουλόπουλο την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου (ώρα: 19.45, αίθουσα εκδηλώσεων Φιλαρμονικής «Καποδίστριας»), με έργα για φλάουτο των Carl Philipp Emanuel Bach, Paul A. Genin, Marin Marais, Wolfgang Amadeus Mozart, Albert Franz Doppler, Robert Dick και Claude Debussy.


Μουσικών Πρωινών Συνέχεια

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη και τελευταία συναυλία στο πλαίσιο του φετινού κύκλου (10ου κατά σειρά) των Κυριακάτικων Μουσικών Πρωινών, που έχει καθιερώσει η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (Παλαιά Φιλαρμονική).

Αυτή τη φορά την τιμητική τους είχαν οι μαθητές από τις Σχολές Ξύλινων Πνευστών της Φιλαρμονικής, καθώς και η Πίκολο Μπαντίνα της.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του ίδιου κύκλου μαθητικών συναυλιών, είχαν εμφανιστεί οι μαθητές των Σχολών Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Οργάνων.


ΜΑΚΗΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO  |  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Βασίλης Δουκάκης