Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λ. Ρουμπάτης: Αδικαιολόγητη η ανησυχία για τη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
10 Φεβρουαρίου 2020 / 10:02
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην ανησυχία που έχει προκληθεί σε πολίτες από δημοσιεύματα στα social media, σχετικά με τη στελέχωση της Γυναικολογικής Κλινικής,

απάντησε ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης, ερωτηθείς σχετικά από το enimerosi.com. Τα δημοσιεύματα, πηγάζουν από ηλεκτρονικό ψήφισμα - συγκέντρωση υπογραφών για να παραμείνουν οι επικουρικοί γιατροί, των οποίων η σύμβαση λήγει σύντομα.  

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι προσλήψεις των επικουρικών γιατρών γίνονται βάσει νομοθεσίας, την οποίαν δεν έχει δυνατότητα να παραβιάσει ένας Διοικητής Νοσοκομείου» λέει ο κ. Ρουμπάτης. «Πράγματι εντός του επόμενου διαστήματος λήγουν σταδιακά - όχι ταυτόχρονα- οι συμβάσεις τριών επικουρικών γυναικολόγων. Οι συμβάσεις αυτές για τα Νοσοκομεία σε παραμεθόριες περιοχές είναι τριετείς».

Ωστόσο, ο κ. Ρουμπάτης διαβεβαιώνει ότι η Διοίκηση θα προχωρήσει έγκαιρα σε προκήρυξη των νέων θέσεων, πριν λήξουν οι παλιές συμβάσεις και θεωρεί αδικαιολόγητη την ανησυχία των πολιτών ότι η Γυναικολογική θα μείνει χωρίς γιατρούς. 

Το νέο Δ.Σ.

Αυτό που αναμένεται προς το παρόν είναι ο ορισμός από την κυβέρνηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Κέρκυρας, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Ρουμπάτη, είναι ζήτημα ημερών. «Εφόσον συγκροτηθεί το νέο Δ.Σ., η Διοίκηση θα προχωρήσει κανονικά στην προκήρυξη και πλήρωση των θέσεων»

Η θέση του αιματολόγου   

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση του αιματολόγου, ο διοικητής του Νοσοκομείου απάντησε ότι σήμερα έγκριθηκε από το Υπουργείο και αναρτήθηκε η απόφαση στη "Διαύγεια". Η θέση, αναμένεται να καλυφθεί περί τα τέλη Μαρτίου.  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.