Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοινό «μέτωπο» για Υγειονομική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ζητά ο Δημήτρης Μπιάγκης

Υγειονομική Περιφέρεια
10 Φεβρουαρίου 2020 / 13:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρωτοβουλία για την πλήρη αποκατάσταση της διοικητικής αρτιμέλειας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

μέσα από την επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας ανέλαβε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης μετά και την ερώτηση που κατέθεσε για την Ανασυγκρότηση των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την επαναλειτουργία του ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων, αλλά και την διαφαινόμενη υπαναχώρηση της κυβερνησης από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Ο Βουλευτής έθεσε ήδη το ζήτημα στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα σε συνάντησή τους και θα τεθεί και στη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, Χρ. Καλογήρου, με την οποία ο Βουλευτής θα συναντηθεί εντός της εβδομάδας επικαλούμενος αφενώς τον σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει στην συνοχή της Περιφέρειάς μας και αφετέρου την υποχρέωση που προκύπτει από το Άρθρο 101 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση οφείλει να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο τρόπο τις νησιωτικές περιοχές μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους.

Ο Βουλευτής ζητά από τους Βουλευτές, τους Δημάρχους, τους φορείς της Περιφέρειας αλλά και τις κομματικές οργανώσεις της περιοχής και τις συλλογικότητες να τοποθετηθούν επί του θέματος και να συνταχθούν όλοι από κοινού στον αγώνα για την αποκατάσταση της διοικητικής αρτιμέλειας της Περιφέρειάς μας, έτσι ώστε η ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για την επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να μην χαθεί μέσα στους γραφειοκρατικούς κυκεώνες των Υπουργείων και καταλήξει στις καλένδες.
 
H επιστολή του Βουλευτή
 
Κέρκυρα, 10/2/2019
 
Προς:                         
1. Βουλευτή Κέρκυρας Ν.Δ. κ. Στέφανο Γκίκα
2. Βουλευτή Κέρκυρας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη
3. Βουλευτή Λευκάδος Ν.Δ. κ. Αθανάσιο Καββαδά
4. Βουλευτή Κεφαλληνίας Ν.Δ. κ. Παναγή Καππάτο
5. Βουλευτή Ζακύνθου Ν.Δ. κ. Διονύσιο Ακτύπη
6. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα
7. Επικεφαλής Παρατάξεων Περιφερειακού Συμβουλίου Ι.Ν.
8. Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Δ.Ν. κας Μερόπης Υδραίου
9. Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιο Μαχειμάρη
10. Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνο Λέσση
11. Δήμαρχο Παξών κ. Σπύρο Βλαχόπουλο
12. Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό
13. Δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα
14. Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο
15. Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γεώργιου Κατσίβελη
16. Δήμαρχο Σάμης κ. Γεράσιμου Μόνια Νέτη
17. Δήμαρχο Ιθάκης κ. Διονύσιο Στανίτσα
18. Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Νικήτα Αρετάκη
 
Θέμα: «Πρωτοβουλία για επανασύσταση Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»
Μετά και την ερώτηση 1338/18-10-2019 που κατέθεσα στον Υπουργό Υγείας για την Ανασυγκρότηση των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την επαναλειτουργία του ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων, προέκυψε η διαφαινόμενη υπαναχώρηση της κυβερνησης από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για την επανασύσταση της Υγειονομικής Περιέφερειας Ιονίων Νήσων.

Έχοντας υπόψη αφενώς τον σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η επανασύστασή του στην συνοχή της Περιφέρειάς μας και αφετέρου την υποχρέωση που προκύπτει από το Άρθρο 101 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση οφείλει να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο τρόπο τις νησιωτικές περιοχές μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους, συζήτησα το σοβαρό αυτό θέμα με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί και συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, κα Χρ. Καλογήρου.

Στα πλαίσια αυτά σας καλώ να τοποθετηθείτε επί του θέματος και να συνταχθείτε όλοι από κοινού στον αγώνα για την αποκατάσταση της διοικητικής αρτιμέλειας της Περιφέρειάς μας, έτσι ώστε η ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για την επανασύσταση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να μην χαθεί μέσα στους γραφειοκρατικούς κυκεώνες των Υπουργείων και καταλήξει στις καλένδες.
 
Με τιμή
 
Δημήτρης Μπιάγκης
Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Κέρκυρας