Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βανδαλισμοί στο σχολικό κτήριο Μαντουκιού, επί τόπου ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης (photos)

ΕΠΑΛ
11 Φεβρουαρίου 2020 / 10:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οριστικά τέλος φαίνεται πως μπαίνει, στην σχολική κατάληψη του ΕΠΑΛ στο Μαντούκι, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με μαθητές του Α' ΕΠΑΛ, μια σειρά από αιτήματα που είχαν θέσει, έχουν δρομολογηθεί και αποκατασταθεί.
Η επανέναρξη των μαθημάτων δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, διότι το σχολείο έχει υποστεί τεράστιες υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, μεγάλες ζημίες έχουν υποστεί οι τουαλέτες καθώς και δύο σχολικές αίθουσες του 5ου Γενικού Λυκείου οι οποίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με αποτέλεσμα να χρειάζονται άμεσες εργασίες.
Ψευδοροφές βρέθηκαν κατεστραμμένες, τζάμια παραθύρων σπασμένα, θρανία και καρέκλες πεταμένα εκτός αιθουσών. Επίσης καταστράφηκε τελείως γυψοσανίδα που χώριζε δύο αίθουσες.



Φωτογραφίες και video που διέρρευσαν χθες, οδήγησαν πολλούς γονείς και καθηγητές  στο σχολικό συγκρότημα, καθώς επίσης και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο, ο οποίος συνομίλησε με όλους. Πρόθεση του Περιφερειακού Διευθυντή  είναι  να ανοίξει το σχολείο το συντομότερο δυνατόν καθώς ήδη έχουν χαθεί αρκετά μαθήματα μετά την κατάληψη τριών εβδομάδων.



Σημειώνεται ότι οι μαθητές υποστηρίζουν ότι οι ζημίες προκλήθηκαν από εξωσχολικούς οι οποίοι εισήλθαν στο σχολείο τις βραδινές ώρες από σημεία στα οποία οι μαθητές δεν περιφρουρούσαν.
Σημαντικό ρόλο στις εργασίες αποκατάστασης έχουν και οι γονείς των μαθητών αφού εθελοντικά προσφέρθηκαν να επισκευάσουν  τους χώρους ενώ έφεραν και ένα μικρό φορτηγό το οποίο μετέφερε τα μπάζα εκτός σχολείου.