Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αταλάντευτα αντίθετη στην επένδυση του Ερημίτη η Κερκυραϊκή Αναγέννηση & η Φωνή-Δημότες για Διαφάνεια

Ερημίτης
12 Φεβρουαρίου 2020 / 08:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίθεσή της στην οικονομική εκμετάλλευση της περιοχής αλλά και την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε η στάση του Υπουργού Ανάπτυξης,

εξέφρασε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Χρυσόστομος Μπούκας εκ μέρους της δημοτικής συμπαράταξης «Κερκυραϊκή Αναγέννηση & Φωνή-Δημότες για Διαφάνεια»:

Η ανακοίνωση
Είμαστε απολύτως αντίθετοι με κάθε είδους «οικονομική εκμετάλλευση» της περιοχής που χαρακτηρίζεται, και είναι, απείρου φυσικού κάλους για τους αυτονόητους και προφανείς  περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς, οικονομικούς και αναπτυξιακούς λόγους.
Η περιοχή του Ερημίτη, παράγει μεγάλη προστιθέμενη αξία στην οικονομία όλου του Νομού της Κέρκυρας. Είναι τοπικός και εθνικός πλούτος. Αποτελεί χρέος μας να τον διαφυλάξουμε και να τον υπερασπιστούμε.
Η συγκεκριμένη επένδυση αλλοιώνει την περιβαλλοντική και οικονομική ισορροπία της ευρύτερης περιοχής. Εκείνοι που θα ωφεληθούν βραχυπρόθεσμα οικονομικά, είναι μόνο οι μέτοχοι της επενδυτικής εταιρείας. Όλοι οι άλλοι έχουν μόνο να χάσουν μεσο-μακροπρόθεσμα.
Εντύπωση μας προκαλεί η στάση και θέση του Υπουργού Ανάπτυξης, που συμπεριφέρεται ωσάν να είναι μέλος της «επενδυτικής εταιρείας» στο όνομα της δήθεν μεγάλης και εμβληματικής επένδυσης.
Με αυταρχικό και ανοίκειο τρόπο ο κ. Υπουργός και η Κυβέρνηση, αφαιρεί αντιδημοκρατικά αρμοδιότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσβάλλει κινήματα,  τοπικές κοινωνίες και τον Δήμαρχο που τις εκπροσωπεί και τροπολογεί για την επενδυτική εταιρεία.
Γνωρίζουμε τον τόπο μας, τα συμφέροντα και τους αναπτυξιακούς στόχους, καλύτερα παντός άλλου  
Εάν ο κ. Υπουργός θέλει να δώσει για πνοή δυναμικής ανάπτυξης του καθημαγμένου αυτού τόπου, που συνεισφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία και δεν τυχαίνει καμίας φροντίδας του κράτους, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τον σχεδιασμό και όνειρο όλων των Κερκυραίων πολιτών και να προχωρήσει στην υλοποίηση και κατασκευή των φραγμάτων της Κέρκυρας.
Ενός έργου, ώριμου τεχνικά, που χωρίς λογική, έχει σταματήσει.
Σταματήστε λοιπόν την τσιμεντοποίηση του Ερημίτη και προχωρήστε στην κατασκευή των φραγμάτων.
Αυτό καλούμε εμείς ανάπτυξη.
Αυτό είναι το συμφέρον μας.
Αυτό είναι το μέλλον μας.