Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε νέα ράμπα για ΑμεΑ στο Σαρόκο (video-photos)

ΑμεΑ
13 Φεβρουαρίου 2020 / 10:46

Η μελέτη έχει ξεκινήσει από τη προηγούμενη δημοτική αρχή και προβλέπεται τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να μετακινούνται από το Λιμάνι έως το αστικό ΚΤΕΛ

ΚΈΡΚΥΡΑ.  Μια νέα ράμπα εγκαινιάστηκε στο Σαρόκο, στην προσπάθεια η πόλη της Κέρκυρας να παρέχει πρόσβαση σε όλους. 

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας & Κοινωνικού Έργου Ανδρέας Σκούπουρας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ Γιώργος Σπανός.



Ο Νίκος Καλόγερος δήλωσε πως η μελέτη έχει ξεκινήσει από τη προηγούμενη δημοτική αρχή και προβλέπεται  τα άτομα με αναπηρία  να μπορούν να μετακινούνται από το Λιμάνι έως το αστικό ΚΤΕΛ.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην κατασκευή ραμπών στην οδό Ιωάννου Θεοτόκη και προβλέπεται επέκτασή του έως τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ μέσω της Μητροπολίτου Μεθοδίου. Το έργο είναι ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και ουσιαστικά αλλάζει την εικόνα με την οποία αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην πόλη μας, καθώς θα διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία που διαμένουν στο νησί μας αλλά και τους επισκέπτες.

Το σημαντικό αυτό έργο διαμόρφωσης πεζοδρομίων διασχίζει ουσιαστικά την πόλη της Κέρκυρας και ενώνει το λιμάνι με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ μέσω της πλατείας Σαρόκο.Μάλιστα, προανήγγειλε πως στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020  έχει ενταχθεί μεγάλο ποσό  για να συνεχίσουν ακόμα περισσότερα τέτοια έργα σήμερα.



Ο Ανδρέας Σκούπουρας, δήλωσε πως πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα για ΑμΕΑ που έχουν γίνει στην Κέρκυρα. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι  η Κέρκυρα να γίνει μια από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη προσβασιμότητα στην Ελλάδα, ενώ ανακοίνωσε πως τα έργα πρωτίστως  θα ενταχθούν σε χάρτη και στην συνέχεια θα συνδεθούν με έξυπνες εφαρμογές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ Γιώργος Σπανός  επιδοκίμασε την συνεργασία με τους δύο Αντιδημάρχους, ενώ τόνισε πως ελπίδα των ατόμων με αναπηρία είναι η Κέρκυρα να γίνει φιλική πόλη.