Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα Σάββατο, Ένα Παραμύθι... «Όρνιθες» του Αριστοφάνη

Ενα Σάββατο ένα παραμύθι
14 Φεβρουαρίου 2020 / 16:13
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων “Ένα Σ

άββατο, Ένα Παραμύθι” συνεχίζει τις συναντήσεις με τους μικρούς φίλους, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στο χώρο του Πωλητηρίου - Αναγνωστηρίου της Πινακοθήκης (Κήπος του Λαού). Με το τριώδιο να έχει ήδη ξεκινήσει,  ανατρέχουμε στις ελληνικές απόκριες που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα και συνδέονται άμεσα με τη λατρεία του θεού Διόνυσου, όπως αυτή εκφραζόταν μέσω της μεγάλης γιορτής που γινόταν προς τιμήν του, τα  “Διονύσια”.
Συναντάμε τον σατιρικό ποιητή Αριστοφάνη, τον σημαντικότερο εκπρόσωπο της αρχαίας αθηναϊκής κωμωδίας και παρουσιάσουμε το έργο του “Όρνιθες”.
Μια από τις κωμωδίες του, στην οποία διακωμωδεί με ευρηματικό τρόπο τους συκοφάντες και τους κόλακες, φτιάχνοντας μια πολιτεία ανάμεσα σε ουρανό και γη, δίνοντας την εξουσία στα πουλιά. Το πρόγραμμα διεξάγεται κάθε Σάββατο 11:00 – 13:00, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, με ελεύθερη και δωρεάν συμμετοχή. Την καθοδήγηση έχουν η εικαστικός Έλενα Σουέρεφ και η γραφίστρια - εκδότρια Ελβίρα Μεταλληνού.
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.