Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοψήφισμα για τον Ερημίτη προτείνει ο Ι. Αϊβατίδης της "Ελληνικής Αυγής" (video)

Ερημίτης
15 Φεβρουαρίου 2020 / 10:38
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της επένδυσης του Ερημίτη, που έχουν δημιουργήσει αναβρασμό στην κερκυραϊκή κοινωνία

αλλά και στην πολιτική ζωή, απασχόλησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων το πρωί του Σαββάτου. Επί του θέματος τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις.
Η νέα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι ήρθε από την παράταξη "Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο", με τους συμβούλους Αϊβατίδη και Βυθούλκα. Ο κ. Αϊβατίδης ανέφερε ότι πρόκειται για μια σκανδαλωδη επένδυση, καταστροφική για το περιβάλλον και  καταφέρθηκε εναντίον της τροπολογίας Γεωργιάδη. Εχοντας σημειώσει  ότι η εταιρεία NCH Capital είναι αμερικανοεβραϊκών συμφερόντων και ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται να διακατέχεται τελευταία από "εξόχως φιλοσημιτικά αισθήματα" πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος. «Έαν λοιπόν πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας είναι ενάντια σε αυτήν τη σκανδαλώδη επένδυση, εγώ προτείνω στην Περιφέρεια Ι. Ν να προκηρύξει δημοψήφισμα» είπε ο κ. Αϊβατίδης. 



Αναλυτικό ρεπορτάζ - video από τη συνεδρίαση  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.