Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Μερόπη Υδραίου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Καρκίνος
15 Φεβρουαρίου 2020 / 16:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την σημερινή ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε παιδί πρέπει να έχει την ευκαιρία να ζήσει! Με αυτή τη φράση επιθυμώ να μεταφέρω μήνυμα ευαισθητοποίησης και ελπίδας καθώς, ο καθένας από μας μπορεί να συνεισφέρει στον αγώνα που δίνουν καθημερινά για την ζωή τους τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Χρειάζονται ουσιαστική στήριξη και αγάπη. Ο Δήμος μέσω των κοινωνικών του δομών δηλώνει υποστηρικτής και αρωγός στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους δοκιμασία. Ο εθελοντισμός μπορεί και προσφέρει σημαντικότατη βοήθεια στον καθημερινό αγώνα που δίνουν αυτά τα μικρά αγγελούδια και οι οικογένειές τους. Ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει στον αγώνα ζωής τον οποίο δίνουν. 
Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι με έγκαιρη διάγνωση μπορούν να αντιμετωπιστούν και να θεραπευθούν οκτώ στα δέκα παιδιά. Είναι επίσης ελπιδοφόρο το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πληθύνει οι ειδήσεις για ιατρικά επιτεύγματα τα οποία συντελούνται διεθνώς στον τομέα της αντιμετώπισης του καρκίνου. Εύχομαι να οδηγηθούμε σύντομα στην εξάλειψη αυτής της μάστιγας.»