Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Κλειστό Γυμναστήριο Κέρκυρας έγινε η Μεσόγειος που αγκαλιάζει τα παιδιά (video)

Γυμναστικός Όμιλος Κέρκυρας
16 Φεβρουαρίου 2020 / 11:10

Με αφορμή της κοπή της πίτας του Γυμναστικού Ομίλου Κέρκυρας και τις βραβεύσεις των αθλητών του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Γυμναστικός Όμιλος Κέρκυρας, το Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ε.Α.Κ. Κέρκυρας ενώ παράλληλα  βράβευσε τους  αθλητές που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους αγώνες της Ρυθμικής και του Τραμπολίνο για το έτος 2019.

Ακολούθησε επίδειξη σε μορφή παράστασης με τίτλο “Μεσόγειος”, στην οποίαν συμμετείχαν οι αθλητές της Ρυθμικής Γυμναστικής, του Τραμπολίνο και της Γυμναστικής για Όλους.



Η παράσταση ήταν ένα ταξίδι στις χώρες της Μεσογείου, μέσα από τις μουσικές και την ποίησή τους. Η Μεσόγειος, μια θάλασσα που ενώνει λαούς και πολιτισμούς. Η Μεσόγειος μια θάλασσα αδελφοσύνης και ειρήνης.
Τις χορογραφίες και τα προγράμματα των παιδιών επιμελήθηκαν οι προπονήτριες του Συλλόγου. Την ιδέα και την σκηνοθεσία της παράστασης μας είχε ο Πέτρος Γάλλιας.


Video: FB Βανέσα Μάνδυλα

Για την υπέροχη παράσταση, ο Πέτρος Γάλλιας γράφει «Μεσόγειος των πολιτισμών. Μεσόγειος των λαών. Μεσόγειος των παθών. Μεσόγειος των χρωμάτων. Μεσόγειος των θαυμάτων. Μεσόγειος, μια αγκαλιά για τα ξεριζωμένα παιδιά των πολέμων. Μεσόγειος μια αγκαλιά για τα πονεμένα παιδιά των ανέμων. Μεσόγειος μια θάλασσα αδελφοσύνης. Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης.



Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, τα 180 παιδιά του Γυμναστικού Ομίλου Κέρκυρας, με την παράστασή τους, ταξίδεψαν στις χώρες της Μεσογείου, με τις μουσικές, τα χρώματα και την ποίηση των χωρών της. Παρασύρωντας και όλους μας, στο κατάμεστο από κόσμο, Κλειστό Γυμναστήριο του Ε.Α.Κ. σε αυτό το ξεχωριστό και πανέμορφο ταξίδι.

Τα παιδιά χόρεψαν. Και μας έδωσαν χαρά. Τα παιδιά γυμνάστηκαν. Και μας εντυπωσίασαν με τις επιδώσεις τους. Τα παιδιά κατήγγειλαν τους πολέμους. Και μας θύμισαν τις ευθύνες όλων μας. Άνοιξαν τις αγκαλιές τους - διάπλατες φτερούγες - στα ξεριζωμένα παιδιά, τα θύματα των πολέμων. Και μας θύμισαν τη χαμένη μας Ανθρωπιά. Τα παιδιά τραγούδησαν για την Ειρήνη. Και μας γέμισαν συγκίνηση.

Σας ευχαριστούμε υπέροχα πλάσματα. Για το θέαμα. Για τις επιδώσεις. Για τις προκρίσεις. Για τη χαρά. Μα πάνω από όλα αυτά. Για την στιγμή που φωνάξατε. Για την στιγμή που απαιτήσατε: “ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΔΕΡΦΟΣΥΝΗΣ. ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ”. Καλή σας συνέχεια».

Τα στοιχεία της παράστασης:

Τις χορογραφίες και τα προγράμματα των παιδιών επιμελήθηκαν οι προπονήτριες του Συλλόγου, Χρύσα Μηνά, Κωνσταντίνα Κατσαρού, Μαρία Σέρβου, Ελένη Φακιολά, Εύα Γραμμένου, Φωτεινή Κοκκινίδου και Άντζελα Βραχλιώτη. Το τραγούδι “Μεσόγειος” δίδαξε στα παιδιά, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγου. Την ιδέα, τις χορογραφίες συνόλου και την σκηνοθεσία της παράστασης είχε ο Πέτρος Γάλλιας. Τον συντονισμό, είχε η Ειρήνη Κακαρούγκα. Ψυχή όλων, η πρόεδρος του Γ.Ο.Κ. Αλεξάνδρα Αργαλιά και το Δ.Σ. του συλλόγου.