Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τον Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού συναντήθηκε η Ρόδη Κράτσα

Ρόδη Κράτσα
16 Φεβρουαρίου 2020 / 20:44

Η αναγκαιότητα λήψης πρωτοβουλιών για τη σύσφιξη των δεσμών με τους Επτανήσιους ομογενείς στο επίκεντρο της συνάντησης της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού (Υπουργείο Εξωτερικών) Ιωάννη Χρυσουλάκη, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της, στις Αλυκές Ποταμού, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίου Τύπου της Περιφέρειας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε δημιουργικό κλίμα και ανταλλάχθηκαν σκέψεις και απόψεις για τις σχέσεις με τον απόδημο ελληνισμό και ιδιαίτερα τη φυγή των νέων Ελλήνων επαγγελματιών σε χώρες του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε και από τις δυο πλευρές πως οι Έλληνες της διασποράς αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα λήψης πρωτοβουλιών  για τη σύσφιξη των δεσμών και την ένταξή τους στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821.

Από την πλευρά της η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου παρουσίασε τις προθέσεις της Περιφέρειας για τη σύσφιξη των σχέσεων  με τους ανά τον κόσμο Επτανήσιους αποδήμους και την αξιοποίησή τους ως «πρεσβευτές» των Ιονίων Νήσων για την τόνωση της εξωστρέφειας και τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας στον πολιτιστικό, επιστημονικό και επιχειρηματικό τομέα.