Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλή η παρουσία του Αλκίνοου στο Πρωτάθλημα Παίδων-Εφήβων

Άρση Βαρών
18 Φεβρουαρίου 2020 / 18:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Ηρακλής Ροδίτης κάτι περισσότερο από 25 χρόνια παλεύει σε μια αίθουσα κάτω από τη μεγάλη εξέδρα του ΕΑΚΚ, για να έχει η Κέρκυρα,

εγκαταστάσεις για άρση βαρών, ένα Ολυμπιακό άθλημα που μας έχει χαρίσει τα περισσότερα μετάλλια και διακρίσεις σε Ολυμπιακούς αγώνες. Με ελάχιστα μέσα και χωρίς καμιά χρηματοδότηση, παλεύει με τους αθλητές του για να εκπροσωπήσει τον Αλκίνοο και την Κέρκυρα όσο ψηλότερα γίνεται. Στους αγώνες Παίδων-εφήβων έκανε μια καλή προσπάθεια και με δελτίο τύπου ενημέρωσε για τις επιδόσεις στα Γιάννενα.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:
Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 διεξήχθησαν  στο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων  τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Παίδων-Εφήβων και Κορασίδων – Νεανίδων για τον Ε΄ Όμιλο που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Αλκίνοος Κέρκυρας συμμετείχε στους αγώνες με δυο αθλητές. Στην κατηγορία των 88 κιλών ο Μάριος Ντολίτσας, έκανε νέο ατομικό ρεκόρ αγώνων ανύψωσε στο αρασέ 80 κιλά και στο Επολέ Ζετέ 95 κιλά πετυχαίνοντας στο σύνολο 175 κιλά. Να τονίσουμε ότι οι δυνατότητες του αθλητή μας είναι μεγαλύτερες, αφού στις λεπτομέρειες έχασε, σαν άκυρο το 85 στο αρασέ και το 103 στο Επολέ Ζετέ.
Στην κατηγορία των 102+ κιλών και στο πρωτάθλημα Παίδων και Εφήβων αγωνίστηκε ο Νικηφόρος Γαρνέλης. Ερχόμενος από την περσινή χρονιά (2019) όπου είχε καταλάβει την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων (3 χάλκινα μετάλλια) και με μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα περσινά του ρεκόρ. Ανύψωσε 50 κιλά στο Αρασέ και 60 κιλά στο Επολέ Ζετέ χάνοντας την 3η προσπάθειά του στο Επολέ Ζετέ στα 70κιλά. Έτσι έμεινε στο περσινό του σύνολο των 110 κιλών.
Η κατάταξη των αθλητών μας θα ανακοινωθεί από την Ε.Ο.Α.Β. όταν διεξαχθούν και οι υπόλοιποι όμιλοι και θα επανέλθουμε σημειώνοντας την κατάταξη των αθλητών μας για την καλύτερη ενημέρωσή σας.
Σαν Αλκίνοος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των αθλητών μας καθώς και όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η αποστολή και να ευχαριστήσουμε επίσης τον Σπάρτακο Ιωαννίνων και ειδικά τον πρόεδρό του κ. Αναστάσιο Λάγκα καθώς και τον Εθνικό Προπονητή και προπονητή του Σπάρτακαου κ. Χρήστο Τριφύλη για τη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση των αγώνων. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια