Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Καλούδης: «Γονατογράφημα Τεχνικό Πρόγραμμα & Προϋπολογισμός»

Καλούδης Γιώργος
19 Φεβρουαρίου 2020 / 12:00

«Η προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής Υδραίου αποτελεί έγκλημα σε βάρος του Δήμου Κερκυραίων - Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στον κερκυραϊκό λαό...» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Λάβρος κατά της Δημοτικής Αρχής της Μερόπης Υδραίου εμφανίστηκε ο Γιώργος Καλούδης, μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το 2020.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» χαρακτήρισε -σε ανακοίνωσή του- τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο εισηγήθηκε ο Νίκος Καλόγερος, όσο και τον Προϋπολογισμό, που έφερε προς συζήτηση και ψήφιση στο σώμα ο Γιώργος Παντελιός, ως γονατογραφήματα.

Σύμφωνα μάλιστα, με τον Γιώργο Καλούδη, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του ότι η πλειοψηφούσα παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, «Κερκυραίων Δήμος» με επικεφαλής την Μερόπη Υδραίου, δεν έχει ούτε πρόγραμμα, ούτε σχέδιο για τον Δήμο...

Το Τεχνικό Πρόγραμμα για τον επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» είναι «φτωχό», καθώς δεν έχουν προβλεφθεί σ' αυτό μια σειρά από απαραίτητες παρεμβάσεις, ενώ ο Προϋπολογισμός δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από «ουρά» των Προϋπολογισμών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Νικολούζου.

Ο Γιώργος Καλούδης, εξάλλου, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι η παράταξή του πρότεινε στη Μερόπη Υδραίου -χωρίς η Δήμαρχος ν' αποδεχτεί την πρόταση αυτή- να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα καλείτο να συντάξει ένα επαρκές Τεχνικό Πρόγραμμα. Για τον λόγο αυτό, η παράταξη «Πρώτα η Κέρκυρα» και ο επικεφαλής της διαχωρίζουν τη θέση τους τονίζοντας με νόημα ότι «από δω και πέρα ο καθένας θ' αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον κερκυραϊκό λαό»...

Αναλυτικά η ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα», Γιώργου Καλούδη:

«ΓΟΝΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για το ότι η παράταξη της κας Υδραίου ούτε σχέδιο έχει, ούτε πρόγραμμα για το Δήμο μας, το περιμέναμε άλλωστε από την απάντηση της κατά την ερώτηση μας «σε ποια φάση είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2023» που καταθέσαμε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο: Η κα Υδραίου απάντησε, ότι δεν έχει συνταχτεί  ακόμη ούτε έχει γίνει διαβούλευση.

Έτσι εξηγείται η προχειρότητα στη σύνταξη του πάμπτωχου Τεχνικού Προγράμματος για το 2020:

• χωρίς έργα πολεοδομήσεων,

• χωρίς έργα σημείων / νησίδων διαλογής και διαχείρισης απορριμμάτων,

• χωρίς έργα χώρων στάθμευσης και αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού

• χωρίς έργα αστικών αναπλάσεων,

• χωρίς έργα βελτίωσης αστικού περιβάλλοντος και παλιάς πόλης Κέρκυρας,

• χωρίς έργα και παρεμβάσεις στις περιφερειακές Δημοτικές ενότητες και κοινότητας και  στις τουριστικές περιοχές του Δήμου μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Προϋπολογισμός του 2020. Προϋπολογισμός ουρά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής των Κ. Νικολούζου και Γ. Παντελιού – Γ. Καρύδη. Φτωχός, τελο-μπηκτικός, (φορομπηκτικός) και αντιαναπτυξιακός.

Η ανυπαρξία Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και  προγραμματισμού της παράταξης της κας Υδραίου θα στερήσει από την Κέρκυρα πόρους για έργα υποδομής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των Δημοτών και των επισκεπτών που τόσο ανάγκη έχει ο Δήμος μας για την επόμενη 4ετια.

Η προχειρότητα της Δημοτικής Αρχής της κας Υδραίου αποτελεί έγκλημα σε βάρος του Δήμου Κερκυραίων, στο οποίο η ανεξάρτητη από κόμματα παράταξη μας «Πρώτα η Κέρκυρα» δεν μπορεί να συνεργήσει.

Καλέσαμε στο Δημ. Συμβούλιο την  Κα Υδραίου να αποσύρει το Τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό και να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή με απόφαση Δημ. Συμβουλίου, προκειμένου να συντάξει επαρκές Τεχνικό Πρόγραμμα που θα καλύπτει τις σημερινές και τις μεσοπρόθεσμες ανάγκες της πόλης μας και των χωριών μας και τον αντίστοιχο προϋπολογισμό με ορίζοντα τετραετίας.

Δυστυχώς η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή. Από εδώ και πέρα ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον Κερκυραϊκό λαό.

Για μας πρώτα είναι το συμφέρον της Κέρκυρας».