Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θα «συρθεί» σε εκλογές η ΕΠΣΚ μετά την καταψήφισή της;

ΕΠΣΚ
19 Φεβρουαρίου 2020 / 17:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η καταψήφιση των απολογισμών της ΕΠΣ Κέρκυρας την περασμένη εβδομάδα δεν ξάφνιασε κανέναν, ίσως μόνο τα μέλη της παράταξης

που διοικεί. Μάλιστα μια εβδομάδα μετά, προξενεί εντύπωση που η ΕΠΣΚ δεν έβγαλε ένα δελτίο τύπου που να αναφέρεται στη Γ.Σ. κάτι που πάντα το έκανε αφού οι ψηφοφορίες ήταν υπέρ της. Όμως οι φωνές των ομάδων δεν είναι τωρινές και δεν στεκόμαστε στο κομμάτι που λέγεται διαιτησία, καθώς και γι’ αυτό υπάρχουν τεράστιες ενστάσεις για την ποιότητα των διαιτητών, με την ευθύνη να βαραίνει την Ένωση η οποία έχει αναλάβει την εκπαίδευσή τους, αλλά και τους ορισμούς, έστω και αν ο γεν. γραμματέας της ΕΠΣΚ Γ. Κουλόπουλος ανέφερε ότι η Επιτροπή διαιτησίας είναι ανεξάρτητη, κάτι που δεν μπορεί να πείσει κανέναν.
Επίσης, η Ένωση φρόντισε έχοντας ουσιαστικά έναν παρατηρητή διαιτησίας τον Ι. Μέριανο να τον στέλνει κάθε Σαββατοκύριακο σε παιχνίδια και να επιβαρύνονται οι ομάδες πληρώνοντας ένα έξτρα χρηματικό ποσό, πέραν της αποζημίωσης για τον παρατηρητή αγώνα. Το χειρότερο είναι πως ακόμα και μέλη του Δ.Σ. που πηγαίνουν σαν παρατηρητές αγώνων, αποζημιώνονται, όπως έχουν καταγγείλει ομάδες. Μπορεί να είναι μικρολεπτομέρειες αλλά οι ομάδες μετράνε τα πάντα, που ακόμη και την ενοικίαση του γηπέδου της ΕΠΣΚ δεν την είδαν με καλό μάτι για διαφορετικούς λόγους.
Πέραν αυτών, δεν έχουν δει κάτι διαφορετικό για την ανάπτυξη και τη στήριξη του ποδοσφαίρου, ενώ μεγάλο παράπονο υπάρχει ακόμα και από τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής, ότι δεν πατάει μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης στα παιχνίδια τους και δεν έχουν τη στήριξή της στα κέντρα αποφάσεων.
Μικρά παράπονα και λάθη της διοργανώτριας που δεν ξεχνιούνται, όπως η κλήση του Ολύμπου σε απολογία γιατί δεν επέτρεψε να μπει μέσα στο γήπεδο ο παρατηρητής διαιτησίας όπως είπε, χωρίς να έχει μια ταυτότητα, ένα χαρτί που να αποδεικνύει το ρόλο του για τον αγώνα που βρέθηκε. Ακόμη και οι παρατηρητές αγώνα θα έπρεπε τυπικά να έχουν στα χέρια τους ένα «χαρτί διορισμού», μια ταυτότητα και να είναι ενημερωμένα τα σωματεία γι’ αυτό.
Η απόφαση των σωματείων προς τη νυν διοίκηση είναι ξεκάθαρη και αν αναλύσει προσεκτικά το αποτέλεσμα στο διοικητικό απολογισμό, εκεί όπου τα σωματεία ψηφίζουν πιο ελεύθερα, θα αντιληφθεί ότι το «χαστούκι» είναι πολύ βαρύ και ίσως η άμεση προκήρυξη εκλογών να ήταν η πιο σοφή κίνηση.
Η αντιπολίτευση επίσημα δε φάνηκε πουθενά, αφού μια εβδομάδα μετά δεν έχει εκδώσει ένα δελτίο τύπου. Μάλιστα ο κ. Κουλούρης μας είπε ότι μία ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε, δόθηκε προφορικά και δεν είναι η επίσημη ανακοίνωση που θα ακολουθήσει. Βέβαια από την πλευρά της ακούστηκε να λένε ότι σε περίπτωση που δεν προχωρήσει ως οφείλει μετά «το στραπάτσο» η διοίκηση της ΕΠΣΚ, σε εκλογές, θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και μια από αυτές πιθανόν θα είναι ο έλεγχος στα οικονομικά, με ορκωτούς λογιστές. Ο χρόνος θα δείξει, οι κινήσεις  αναμένονται σύντομα είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια