Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Έφυγε» στα 67 του ο Σάκης Τσούκας

Τσούκας Διονύσης
21 Φεβρουαρίου 2020 / 08:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 67 ετών, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Ιονίων Νήσων, Διονύσης Τσούκας, έπειτα από πολύχρονη «μάχη» με την επάρατο νόσο

Ο Σάκης Τσούκας γεννήθηκε το 1953 στο Κάιρο της Αιγύπτου. 

Ήταν απόφοιτος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάστηκε ως καθηγητής στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κέρκυρας από το 1987 έως το 2013. Την περίοδο 1995-2005 ήταν επιστημονικός υπεύθυνος της «ΤΕΤΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΕ».

Ήταν παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαριάνθη Βαρβαρούση.

Συμμετείχε ενεργά στο μεταδικτατορικό Φοιτητικό κίνημα, ως αιρετό μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών του Φυσικού.

Το 1975 εντάχθηκε στον «Ρήγα Φεραίο», και διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και του γραφείου του ΚΣ του «Ρήγα».

Διετέλεσε γραμματέας στην οργάνωση Παλαιού Φαλήρου του ΚΚΕ Εσωτερικού. Εν συνεχεία διετέλεσε μέλος της ΑΚΟΑ. Από το 2004 συμμετείχε ενεργά στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όντας μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του κόμματος.
.
Ήταν συνδικαλιστής στον χώρο της Εκπαίδευσης και μάλιστα, ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του, καθώς τον χαρακτήριζε η τάση του ν' αποφεύγει τις πολώσεις. Διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ και του ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, μέλος του ΔΣ και Γραμματέας του Νομαρχιακού τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών σε διάφορα κοινωνικά κινήματα, από την προστασία του περιβάλλοντος μέχρι την απεξάρτηση από τις ουσίες. Ήτανι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου «Στήριξη» και του ΔΣ της Δημοτικής Μονάδας Πρόληψης «Νίκος Μώρος».

Στο τελευταίο κομμάτι της ζωής του κι ενώ έδινε την άνιση «μάχη» με τον καρκίνο είχε -ίσως- το βαρύτερο χαρτοφυλάκιο Αντιπεριφερειάρχη στην Περιφερειακή Αρχή του Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Στον Σάκη Τσούκα πιστώνεται η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του έργου αποκατάστασης του παραλιακού τείχους της Γαρίτσας (κουρτελάτσα) και τα έργα στην Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας στου Σολάρη.

Στάθηκε στο πλευρό των ελαιοτριβέων για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα των αποβλήτων, ενώ πάλεψε για την αδειοδότηση των νταμαριών με περιβαλλοντικούς όρους.

Οι εκδόσεις ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.