Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταδικάζει την επίθεση στη Βικτωρία Δαράτου

EΣΗΕΠΗΝ
25 Ιουλίου 2016 / 15:13

ΠΑΤΡΑ. Σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ, σχετικά με την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε η συνάδελφος Βικτωρία Δαράτου, κατά τη διάρκεια άσκησης των δημοσιογραφικών της καθηκόντων, αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε, εντός του χώρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, η δημοσιογράφος Βικτωρία Δαράτου, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ για τον τραυματισμό ενός 7χρονου παιδιού από ταχύπλοο.
Άτομα που εμφανίστηκαν ως συγγενείς προπηλάκισαν τη δημοσιογράφο και το συνεργείο, χρησιμοποιώντας λεκτική και σωματική βία, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητά της.
Το γεγονός ότι όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε φυλασσόμενο χώρο εγείρει πολλά ερωτηματικά, που θα πρέπει να απαντηθούν από τις αρμόδιες αρχές.
Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουμε ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να αναδεικνύουν τα ζητήματα που ενδιαφέρουν την κοινωνία και υποχρεούνται να μην υποχωρούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια λογοκρισίας, απ' όπου και αν επιχειρείται να επιβληθεί. Τέτοιου είδους περιστατικά είναι μακράν και πέρα από τη λειτουργία ενός δημοκρατικού και ευνομούμενου κράτους".
 
Στην Εντατική
 
Το παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ύστερα από το ατύχημα στο Τσιλιβί της Ζακύνθου.
 
Το ατύχημα
 
Όλα έγιναν στην παραλία Τσιλιβί το απόγευμα του Σαββάτου. Όι δύο επιβαίνοντες του σκάφους έκαναν δοκιμαστικό πλου για να δοκιμάσουν τη μηχανή του σκάφους. Αρχικά έσβησε η μηχανή με αποτέλεσμα να παρασυρθούν και να πέσουν πάνω στα βράχια. Στη συνέχεια, η... μηχανή κόλλησε με αποτέλεσμα το σκάφος να αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο επιβαίνοντες έπεσαν στην θάλασσα ενώ το σκάφος συνέχισε ακυβέρνητο την τρελή του πορεία. Ακολούθως βγήκε στη στεριά και τραυμάτισε το παιδί στο κεφάλι.