Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Παναγιώτη Μαυρόπουλου

Παναγιώτης Μαυρόπουλος
21 Φεβρουαρίου 2020 / 16:03
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, η έκθεση "Απρόσμενα και Αναπάντεχα ζωγραφικά έργα", του

Παναγιώτη Μαυρόπουλου,  στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. Ο καλλιτέχνης παρουσίασε μία ενότητα έργων, η οποία τοποθετείται χρονολογικά από το 2018 έως σήμερα. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς μίλησαν για το έργο και τη συμβολή του Παναγιώτη Μαυρόπουλου στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, ο πρόεδρος αυτής, Μιχαήλ Άγγελος Βραδής, και η Κορίνα Κομπολίτη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων η Κορίνα Κομπολίτη επισήμανε: «Ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει με τα πινέλα και τα χρώματα του, τις πιο ταπεινές επιφάνειες, όπως χαρτόνια, σανίδια, τενεκέδες και τοίχους σπιτιών, σε έργα τέχνης. Τον γεμάτο λεβεντιά και δροσιά κόσμο του μας τον μεταφέρει κυρίως μέσω των χρωμάτων του, που επηρεασμένα από το ελληνικό φως εκφράζουν μια ατμόσφαιρα και ένα τοπίο καθαρά ελληνικά».
Η έκθεση ζωγραφικής "Απρόσμενα και Αναπάντεχα ζωγραφικά έργα" συνεχίζεται έως τις 14 Μαρτίου στο χώρο των Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης και είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00 και 18:00-21:00.


Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.