Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φως στο τούνελ για την αποκατάσταση του κωδωνοστασίου της Ανουντσιάτα

Ανουντσιάτα
25 Φεβρουαρίου 2020 / 11:06

Εγκαταστάθηκε σήμερα ο εργολάβος που αναλαμβάνει το έργο αποκατάστασης του -ετοιμόρροπου- μνημείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκινούν άμεσα τα έργα αποκατάστασης της Ανουντσιάτα καθώς σήμερα εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων. Σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις, το έργο  αποκατάστασης του κωδωνοστασίου του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας θα διαρκέσει 18 μήνες. Φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων θα παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες και θα παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση για την ολοκλήρωσή του.

Την επικείμενη εργολαβία είχε προαναγγείλει προ ολίγων ημερών ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, με την υποσημείωση ότι παρατηρείται καθυστέρηση λόγω κατάληψης του υπογείου, θέμα που διευθετήθηκε, όπως όλα δείχνουν. 

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου σε σύντομη δήλωσή της ανέφερε ότι: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την έναρξη των έργων αποκατάστασης της Ανουντσιάτα. Ευελπιστώ σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί το έργο και να διασωθεί επιτέλους αυτό το τόσο σημαντικό για τον πολιτισμό και την ιστορία της Κέρκυρας μνημείο».

Από το Γραφείο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων διευκρινίζεται ότι το σημείο που εκτελούνται τα έργα αποκατάστασης του κωδωνοστασίου του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας (Ανουντσιάτα)  θα παραμείνει  ανοικτό,  ως εκ τούτου δεν εμποδίζονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις