Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα Ιόνια Νησιά αγαπημένος προορισμός των Σέρβων

IFT Belgrade
25 Φεβρουαρίου 2020 / 12:44

Στην Έκθεση Τουρισμού “IFT Belgrade 2020” συμμετείχε η Περιφέρεια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα Ιόνια Νησιά παραμένουν αναμφισβήτητα ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που δημιουργεί η επανατοποθέτηση της Τουρκίας και της Αιγύπτου στη διεθνή τουριστική αγορά. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την 42η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βελιγραδίου -“IFT 2020”, 20-23/2/2020.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στο πλαίσιο του περιπτέρου του ΕΟΤ με στελέχη της Υπηρεσίας της Περιφέρειας. Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε  ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γεώργιος Στασινόπουλος.
 
Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “IFT Belgrade 2020” αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και όλα τα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή από tour operators όλων των βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ο κ. Στασινόπουλος ανέπτυξε σημαντικές επαφές στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των Ιόνιων Νησιών, για την ενίσχυση των τουριστικών ροών.
 
Είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Δήμαρχο του Βόζντοβατς κο Savic, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάντερ Μίρκοβιτς, την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, Ελβετίας και Σερβίας Ελένη Μελιτά, τουριστικούς φορείς και παράγοντες όπου συζήτησαν για τις σχεδιαζόμενες δράσεις από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που αφορούν στην ενίσχυση, προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος σε μεγάλο εύρος χωρών.
 
Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων -υπο την αιγίδα του ΕΟΤ- επισκέφθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θ. Καράογλου, όπως επίσης επίτιμοι Πρόξενοι της Σερβίας στα Ιόνια Νησιά και αποστολή του Δήμου Αργοστολίου. Παρόντες ήταν, επίσης, επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες από τα νησιά μας, πλήθος κόσμου ζητώντας πληροφορίες για τα νησιά μας, καθώς και πολλοί tour operators. Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της Σερβίας αλλά και να προτείνει συνεργασίες με επιχειρηματικούς εταίρους της Tourism Fair, του Σερβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικότητας.
 
Σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ο αντριπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος δηλώνει "Σημαντικότερο όλων είναι να αναδείξουμε και τις δυνατότητες πρόσβασης στα Ιόνια Νησιά διότι ένας μεγάλος αριθμός Σέρβων έρχονται για διακοπές στα Επτάνησα και οδικώς. Αφετέρου να τονίσουμε ότι υπάρχουν στενοί ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί, με κυρίαρχο αυτό της Ορθοδοξίας. εστιάζοντας στις δυνατότητες ανάπτυξης του Προσκυνηματικού Τουρισμού. Παρα τον ανταγωνισμό που υπάρξει από χώρες όπως η Τουρκία ή η Αίγυπτος, τα Ιόνια Νησιά έχουν τα δικά τους συγκριτικά πλεονεκτήματα στο τουρισμό, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τόσα ακόμα που προσελκύουν τους Σέρβους στον τόπο μας. Αυτό φάνηκε τόσο από την επισκεψιμότητα του περιπτέρου όσο και από τις επαφές που αναπτύξαμε". 
 
Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου συνεχίζεται να εφαρμόζεται το πρόγραμμα Hosted Buyer, καθώς και πολλές δραστηριότητες και επαφές B2B, για την ενίσχυση των επαγγελματικών και διμερών σχέσεων.