Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκκίνηση: Αποδείχθηκε ότι το κίνημα υπεράσπισης του Ερημίτη είναι ενεργό

Ερημίτης
26 Φεβρουαρίου 2020 / 08:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Τα ακλόνητα επιχειρήματα και η μαζική παρουσία του κόσμου, διέρρηξαν την δημοτική πλειοψηφία και η Μ. Υδραίου ηττήθηκε συντριπτικά» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η παράταξη Εκκίνηση, με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαρκάτη.

Αναλυτικα η ανακοίνωση, αναφέρει:  Στις 24/02/2020 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, που ως κυρίαρχο θέμα είχε την επένδυση στον Ερημίτη. Η παράταξη μας εξ’ αρχής είχε πάρει θέση ενάντια στο ξεπούλημα της περιοχής και κάλεσε τους δημότες του νησιού, να παρευρεθούν στην συνεδρίαση. Το πλήθος που γέμισε την αίθουσα στο Μον Ρεπό και οι συλλογικότητες που συμμετείχαν στην διαδικασία, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αποδεικνύοντας ότι το κίνημα υπεράσπισης του Ερημίτη είναι ενεργό. Η παρουσία του λαού στο Δ.Σ. Βόρειας Κέρκυρας πριν λίγες εβδομάδες, δεν ήταν ένα μεμονωμένο ξέσπασμα, όπως ισχυρίζονταν κάποιοι καλοθελητές, αλλά η συνέχεια ενός αγώνα πολλών χρόνων, που πλέον έχει αρχίσει να γιγαντώνεται. Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της ακραίας επίθεσης, που επιχειρεί η κυβέρνηση δια του υπουργού της κ. Γεωργιάδη, με τελικό στόχο την υλοποίηση αυτής της «εμβληματικής» επένδυσης.
 
Στο Δ.Σ. επτά παρατάξεις είχαμε την ίδια θέση, δηλαδή την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και την διάσωση της περιοχής, που κινδυνεύει από τις μνημονιακές πολιτικές και τους υπηρέτες τους. Απέναντι μας στάθηκε η δημοτική πλειοψηφία, η οποία προέβαλε το φαιδρό επιχείρημα ότι το Δ.Σ. είναι αναρμόδιο να πάρει θέση, καθώς επίσης τη θέση ότι γενικώς είναι υπέρ των επενδύσεων, πάντα με την τήρηση της νομιμότητας, και ότι η ιστορία αυτή είναι πλέον τελειωμένη, σύμφωνα με τα λόγια της κας Δημάρχου. Η συζήτηση που ακολούθησε, τεκμηρίωσε τόσο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όσο και από τους φορείς που έλαβαν το λόγο, την αναγκαιότητα της συνέχισης του αγώνα μέχρι την τελική διάσωση της περιοχής.

Τα ακλόνητα επιχειρήματα και η μαζική παρουσία του κόσμου στην συνεδρίαση διέρρηξαν την δημοτική πλειοψηφία και επηρέασαν τους αμφιταλαντευόμενους, καθώς η παράταξη του κ. Νεράντζη και ο ανεξάρτητος κ. Ρίγγας συντάχθηκαν τελικά με την αντιπολίτευση. Η μειοψηφούσα πλέον κα Υδραίου κατέθεσε την αντιπρότασή της, η οποία ηττήθηκε συντριπτικά με ψήφους 24 για την αντιπολίτευση,
15 της πλειοψηφίας και 1 λευκή του κ. Πουλή. Εντύπωση μας έκανε η στάση των αντιδημάρχων κ. Παντελιού και κ. Σκούπουρα, οι οποίοι ενώ στην προηγούμενη δημοτική θητεία είχαν ψηφίσει υπέρ της υπεράσπισης του Ερημίτη, τώρα καταψήφισαν την αντίστοιχη πρόταση της αντιπολίτευσης. Ο πολιτικός αμοραλισμός κάποιων εντυπωσιάζει, καθώς η αλλαγή παρατάξεων και θέσεων έχει γίνει κάτι πολύ εύκολο.
 
Η απόφαση του Δ.Σ. Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων αποτελεί ένα εμβληματικό μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Παρατάξεις από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και ιδεολογικές καταβολές, δημιουργήσαμε ένα μέτωπο, συμφωνώντας ότι η επένδυση αυτή είναι ενάντια στα συμφέροντα του κερκυραϊκού λαού. Αυτό που απαιτείται είναι να συγκροτηθεί, ένα πολυεπίπεδο παγκερκυραϊκό μέτωπο, στο οποίο θα συμμετέχουν οι πολίτες, οι φορείς, οι παρατάξεις και οι συλλογικότητες του νησιού, ώστε να ακυρωθεί οριστικά και αμετάκλητα η επένδυση. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ θα συμβάλλει με κάθε μέσο και τρόπο στην δημιουργία αυτού του μετώπου.
 
Υ.Γ Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουμε στα Κούλουμα στον Ερημίτη, που οργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών, το Τοπικό Συμβούλιο Σινιών και ο Ερημίτης-Πλους.