Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση φορέων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό

Νοσοκομείο Κέρκυρας
27 Φεβρουαρίου 2020 / 09:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ευρεία σύσκεψη φορέων έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας, με αντικείμενο την ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των τριών Δήμων της Κέρκυρας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του ΟΛΚΕ, του Αεροδρομίου, του ΕΚΑΒ, του Ιατρικού Συλλόγου.
Στο Νοσοκομείο έχουν διαμορφωθεί ήδη ειδικοί χώροι για την απομόνωση πιθανών περιστατικών, στην ΤΕΠ, στην Πνευμονολογική, στην Παιδιατρική και στην ΜΕΘ. 
Υπενθυμίζεται ότι νοσοκομεία αναφοράς, δηλαδή υπεύθυνα για να αναλαμβάνουν και να ελέγχουν τα περιστατικά είναι το Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα.
Ο αρχικός σχεδιασμός είναι η απομόνωση, γι 'αυτό και και το χθεσινό περιστατικό οδηγήθηκε κατευθείαν στα Γιάννενα, χωρίς να περάσει από το Νοσοκομείο. Μέχρι το βράδυ πάντως, όπως ενημέρωσε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου το δημοτικό συμβούλιο, οι πληροφορίες ήταν ότι η κλινική εικόνα του ασθενή δεν εμπνέει ανησυχία και ήταν απύρετος.
Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΚΕ Σπύρου Ζερβόπουλου, έχουν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και έχει γίνει  απαιτούμενη απολύμανση στους χώρους του Οργανισμού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.