Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δάκρυα χαράς για τους φτερωτούς αθλητές του Κερκυραϊκού (video)

Αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας
25 Ιουλίου 2016 / 20:56
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δάκρυα χαράς και εκδηλώσεις λατρείας, υποδέχθηκαν οι Κερκυραίοι, τη χρυσή ομάδα στίβου του Παύλου Σκορδίλη που επέστρεψε τη Δευτέρα το βράδυ.

Η πτήση των 9:30 από Αθήνα, δεν είχε στις αποσκευές της μόνο μετάλλια. Είχε νέα αγόρια και κορίτσια, φτιαγμένα και σμιλεμένα  από το υλικό του πρωταθλητή. Ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης με χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Πανευρωπαϊκό Παίδων στην Τιφλίδα, ο Νίκος Νεράντζης που κατάφερε να φθάσει στους προκριματικούς στο επι κοντώ του Παγκοσμίου και η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, που έκανε τον αγώνα της ζωής της και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο τριπλούνστο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν στο Μπίντγκοζ, σαστισμένοι από την επιτυχία και την αγάπη του κόσμου, πάτησαν τα φτερωτά τους πόδια στο νησί, τον τόπο όπου χρόνια ολόκληρα μόχθησαν μαζί με τον «κόουτς» τους, που τα μεγάλωσε και τα έμαθε να παλεύουν. 

Η οικογένεια και οι στενοί φίλοι τους είχαν από νωρίς συνεννοηθεί θα διοργανώσουν μια «υποδοχή-έκπληξη» για τους δικούς τους ανθρώπους: για τους αθλητές-«πολεμιστές του φωτός» αλλά και για τον προπονητή Παύλο Σκορδίλη, τον «αλχημιστή» τους, ο οποίος τους έμαθε να διαβάζουν τα σημάδια της μοίρας και να ακολουθούν με πίστη και αποφασιστικότητα το όνειρό τους. Στην υποδοχή και το τέταρτο μελος της χρυσής ομάδας, ο χάλκινος βαλκανιονίκης στο τριπλούν, Δημήτρης Μονόπωλης.

Το μικρό κοινό μυστικό του «σαρπράιζ» δεν έμεινε μικρό, ούτε μυστικό, άλλωστε η υπερηφάνια ζητούσε απεγνωσμένα τρόπο εκτόνωσης. Τα «παιδιά μας» θα κάνουν πολλές μέρες να κοιμηθούν! Και αυτή είναι μόνον η αρχή...

Δείτε το video της υποδοχής στο αεροδρόμιο

Δείτε το φωτορεπορτάζ
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.