Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε ο Αστέρας Πετριτή με αισιοδοξία

Αστέρας Πετριτή
26 Ιουλίου 2016 / 18:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί αν μην έχει ολοκληρώσει το μεταγραφικό σχεδιασμό ο Αστέρας Πετριτή, όμως ξεκίνησε από την Δευτέρα 25/7 την προετοιμασία με πολύ αισιοδοξία ότι αυτή τη χρονιά και πάλι θα καταφέρει να πετύχει το στόχο του, σε μια πρωτόγνωρη για το σωματείο κατηγορία, την υψηλότερη που έχει παίξει την Γ΄ Εθνική.

Ο Σάββας Σιδερόπουλος και ο βοηθός του καθηγητής φυσικής αγωγής Ανδρέας Στούπας, ξέρουν πολύ καλά ότι μόνο σε σωστή δουλειά θα ανταπεξέλθει η ομάδα στο δύσκολο έργο της και από την πρώτη μέρα «έπεσαν» με τα μούτρα στη δουλειά έτσι ώστε στην έναρξη του πρωταθλήματος που είναι 11 Σεπτεμβρίου, ο Αστέρας να είναι πανέτοιμος για την νέα πρόκληση της 35χρονης ιστορίας του. 
Θετικό είναι ότι έμεινε όλη σχεδόν η «παλιά» ομάδα, έγιναν αξιόλογες προσθήκες ως τώρα (ο Μόντι Ντόντα η τελευταία μεταγραφική κίνηση), με νέα παιδιά από το νησί με διάθεση να δείξουν στην κατηγορία αυτή ότι αξίζουν και κάτι περισσότερο. Βέβαια ο κύκλος των μεταγραφών δεν έκλεισε, ο Σ. Σιδερόπουλος και το Δ.Σ. έχουν επαφές με ποδοσφαιριστές που τους ενδιαφέρουν, βλέπουν προς το παρόν μόνο κερκυραίους, αν χρειαστεί δε να κάνουν την υπέρβαση για κάτι συγκεκριμένο, που δεν θα βρουν στο νησί, θα φέρουν και εκτός Κέρκυρας 1-2 ποδοσφαιριστές.
Κλεισμένοι μπορεί να θεωρούνται οι Κ. Μάμαλος (παλιός παίκτης του ΑΟ Κέρκυρα, είχε γίνει επαγγελματίας, τελευταία έπαιξε Γ΄ Εθνική στο Ν. Ηράκλειο Αθήνας) και ο Χρ. Γαστέρατος από την Κ-20 του ΑΟΚΚ. Επίσης δοκιμάζονται δυο ακόμα ποδοσφαιριστές, ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Κορμπάς (έπαιζε Χαραυγιακό, πριν ένα χρόνο και στην Κ-20 της Κέρκυρας) και ο κεντρικός αμυντικός Νίκος Πρίφτης από ομάδα της Θεσσαλίας. 
Από κει και πέρα, ενδιαφέρει πάρα πολύ το σωματείο, τα χρήματα που «έβγαλε» η Περιφέρεια για βελτιωτικά έργα στο γήπεδο του Πετριτή, να πιάσουν γρήγορα τόπο, έτσι ώστε να αδειοδοτηθεί το γήπεδο και η ομάδα να το χρησιμοποιήσει ως έδρα, αφού γνωστό είναι ότι τουλάχιστον στην αρχή του πρωταθλήματος, έδρα της ομάδας θα είναι το γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι. ΄
Ο Σάββας Σιδερόπουλος σε μια σύντομη συνομιλία που είχαμε μας είπε ότι η ομάδα για τις δυο πρώτες εβδομάδες θα κάνει διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα, κάποια εργομετρικά έγιναν το περασμένο Σάββατο και αυτό που έρχεται θα ολοκληρωθούν. Τα παιδιά δείχνουν πολύ μεγάλη διάθεση από την αρχή και μαζί με τον γυμναστή της ομάδας έχουν συγκεκριμένο προγραμματισμό και θα προσπαθήσουν να τον ολοκληρώσουν στο ακέραιο, για να έχουν όπως οι ίδιοι σχεδίασαν έτοιμη την ομάδα, στις επίσημες υποχρεώσεις της. Για το θέμα των μεταγραφών, μας ξεκαθάρισε ότι εφ΄ όσον ολοκληρωθούν οι τέσσερις που είναι σε εκκρεμότητα (Μάμαλος, Γαστεράτος, Κορμπάς, Πρίφτης) το πιο πιθανό είναι να μην κάνουν άλλη, εκτός και παρουσιαστεί κάτι εξαιρετικό. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια