Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παύλος Σκορδίλης: Το μυστικό της επιτυχίας…

Κ.Γ.Σ.
28 Ιουλίου 2016 / 12:35
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η άφιξη την Δευτέρα το βράδυ και η ζεστή αγκαλιά στην Κωνσταντίνα Ρωμαίου, στο Νίκο Νεράτζη, στον Παναγιώτη Mατζουρογιάννη και στον Παύλο Σκορδίλη, από όλο το Δ.Σ. του ΚΓΣ, αλλά κυρίως από τους συναθλητές, ήταν τόσο ζεστό και τόσο ανθρώπινο

που δείχνει πάνω από όλα ότι εκεί υπάρχει μια πολύ δεμένη οικογένεια. Βέβαια υπήρξε και εκπρόσωπος της Περιφέρειας και του Δήμου Κέρκυρας, ενώ βέβαια άρχισαν όλοι οι φορείς να στέλνουν συγχαρητήρια και να θέλουν να δείξουν πόσο χαρούμενοι και πόσο κοντά είναι στην επιτυχία.
Όμως στεκόμαστε σε κάτι πολύ χαρακτηριστικό που συζητήσαμε με τον Παύλο Σκορδίλη, σε μια γωνιά πέρα από τα φλας και τους εναγκαλισμούς. Άλλωστε μόνο εδώ στην Ενημέρωση Σάββατο πρωί λίγο πριν το ξεκίνημα του αγώνα της Κωνσταντίνας, υπήρχε η άποψη-δήλωση του προπονητή των επιτυχιών Παύλου Σκορδίλη ότι η κερκυραία αθλήτρια είναι έτοιμη για ένα άλμα πάνω από 13.50μ. και δεν διαψεύστηκε. Αυτή τη φορά η συζήτηση στράφηκε όχι απλά στην επιτυχία, αλλά και στο μυστικό της, σε σχέση με άλλες αθλήτριες που είχαν πολύ μεγαλύτερα ρεκόρ  (η Κωνσταντίνα είχε το 7ο καλύτερο). Μας είπε λοιπόν ο Παύλος ότι για ένα μήνα η Κωνσταντίνα έκανε εντατικές ΠΡΩΙΝΕΣ προπονήσεις, ήξερε ότι εκεί έπρεπε πέραν των άλλων να επικεντρωθεί, γιατί είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες ενός αγώνα το πρωί και διαφορετικές το απόγευμα και θεώρησε ότι οι άλλες αθλήτριες που δεν έκαναν το ίδιο  «πιάστηκαν στον ύπνο». Βέβαια μετράει πάρα πολύ και ο όλος προγραμματισμός για το συγκεκριμένο αγώνα, που δεν ήταν των τελευταίων εβδομάδων ή μηνών, αλλά  χρόνων, με αποτέλεσμα την κατάλληλη στιγμή να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  Όσο για το μέλλον της Κωνσταντίνας, που αρκετοί έχουν γράψει ότι ήδη επέλεξε το Πανεπιστήμιο του Κάνσας για να σπουδάσει με υποτροφία, εμείς στην Ενημέρωση τονίσαμε, ότι το μετάλλιο άνοιξε πολλές πόρτες και έχει πλέον δυνατότητα επιλογής η κερκυραία αθλήτρια. Υπάρχει όμως και κάτι ξεχωριστό που είναι η κατάταξη πλέον της αθλήτριας στην 1η κατηγορία του ΣΕΓΑΣ, που σημαίνει πολλές βοήθειες και «προνόμια», πράγμα που όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Π. Σκορδίλης, αλλάζουν τα δεδομένα. Όμως τώρα είναι ώρα ξεκούρασης αφού αγωνιστικά τελείωσε η πολύ δύσκολη και επίπονη χρονιά και ο προγραμματισμός για το μέλλον μπορεί να περιμένει λιγάκι.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια