Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

ΝΔ
29 Ιουλίου 2016 / 12:04

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο είχε ο την Πέμπτη πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία του κόμματος.

Κατά την υποδοχή του προκαθήμενου της αλβανικής ορθόδοξης εκκλησίας πραγματοποιήθηκε ο ακόλουθος διάλογος: «Χαίρομαι πολύ που σας υποδέχομαι και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από ένα θαυμάσιο πνευματικό και ανθρωπιστικό έργο. Έχετε προσφέρει πάρα πολλά στον Ορθοδοξία. Και όχι μόνο στην Αλβανία. Είστε μια μορφή που αποπνέει έναν παγκόσμιο σεβασμό», είπε απευθυνόμενος στον αρχιεπίσκοπο Τιράνων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τα λόγια σας είναι πάντα τόσο επίκαιρα για μια σειρά από μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία ξεπερνούν, θα έλεγα, και το στενό λόγο ενός φωτισμένου ιεράρχη. Θέλω να ξέρετε πόσο μεγάλο σεβασμό έχω κι εγώ και όλοι οι συνεργάτες μου στο πρόσωπό σας».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος απάντησε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ. Πραγματικά και εγώ αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για το ότι είμαι σε έναν χώρο αναζητήσεως, δημιουργίας, έγνοιας για μια πιο δίκαιη, πιο δημιουργική και πιο φωτισμένη πορεία του τόπου μας. Να ευχηθώ δύναμη πολλή».