Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οριστικά στον Δήμο το παραλιακό μέτωπο

Πάτρα
29 Ιουλίου 2016 / 12:33

ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Εντός των επομένων ημερών θα διατυπωθεί γραπτώς και με κάθε λεπτομέρεια η πρόταση του υπουργείου Ναυτιλίας για την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Πατρέων και θα αποσταλεί στη Δημοτική Αρχή, ώστε να οριστικοποιηθεί και να δρομολογηθεί η άμεση υλοποίησή της.

Αυτό προέκυψε κατά την συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα με Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη την Πέμπτη στο Υπουργείο.
Σύμφωνα με την πρόταση, παραχωρούνται τόσο οι χώροι εκτάσεως 3.500 τ.μ. που παραχωρούνταν με την Προσωρινή Σύμβαση Παραχώρησης του 2012, όσο και άλλοι πέραν αυτής, ενώ η προτεινόμενη διαδικασία, απλοποιεί και επιταχύνει την παραχώρηση.
Στη συνάντηση εκτός του Υπουργού και του Δημάρχου, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Αικατερίνη Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πάτρας Νικόλαος Κοντοές και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Λιάγκος.
Κατά τη συζήτηση, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων σε όλα σχεδόν τα θέματα, πλην ενός μόνον, που χρήζει διευκρινήσεων. Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής επιφυλάχθηκαν, προκειμένου να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους.
Σε λίγη ώρα αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Κ. Πελετίδη.