Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρυσό Βραβείο η Μάντζαρος στο «World Orchestra Festival»!

Μάντζαρος
01 Αυγούστου 2016 / 09:53

Μετά την Κωνσταντίνα Ρωμαίου, «Παγκόσμια πρωταθλήτρια» και η Μάντζαρος στο Κέντρο των Φιλαρμονικών του Κόσμου, τη Βιέννη!

Την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Βιέννης κατέκτησε επάξια η Φιλαρμονική Μάντζαρος με τον αρχιμουσικό Σωκράτη Άνθη, στον οποίον απονεμήθηκε το βραβείο του εξαιρετικού μαέστρου.

Απευθυνόμενο σε όλους του Κερκυραίους που βλέπουν με καμάρι τους μουσικούς τους να αποσπούν ένα τόσο σημαντικό βραβείο, το Δ. Σ. της Φιλαρμονικής εξέδωσε ανακοίνωση:

Τον Οκτώβριο του 2014, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», έφθασε μια τιμητική πρόσκληση, για συμμετοχή της Φιλαρμονικής στο «WORLD ORCHESTRA FESTIVAL 2015», που θα πραγματοποιούνταν για τρίτη τότε χρονιά, στη Βιέννη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αυστρίας. Η πρόσκληση, κάτι παραπάνω από τιμητική. Η συμμετοχή και μόνο σε ένα τέτοιο φεστιβάλ, καταξιώνει το οποιοδήποτε μουσικό σωματείο. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί σταθμό στη ζωή των μουσικών που θα συμμετέχουν, αφού σε λίγες μόνο μέρες αποκομίζουν εμπειρίες, που ίσως σε μερικούς να καθορίσουν το μέλλον τους.

Το μόνο εμπόδιο, το κόστος συμμετοχής. Προσπαθήσαμε, «χτυπήσαμε» πόρτες (τις γνωστές πόρτες της τοπικής αυτοδιοίκησης), το παλέψαμε όσο μπορούσαμε μέχρι τέλους. Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Η πρόσκληση για το 2015, είχε «χαθεί»!
Ο στόχος όμως είχε μπει και είχε ριζώσει μέσα μας. Με τον μαέστρο Σωκράτη Άνθη, αρχίσαμε να το μεθοδεύουμε καλύτερα, θέτοντας ως στόχο τη συμμετοχή μας στο επόμενο φεστιβάλ, του 2016. Οργανωθήκαμε καλύτερα. Βρήκαμε φίλους και χορηγούς από το εξωτερικό, που πίστεψαν στην Φιλαρμονική και θαύμασαν την ιστορία της. Βρήκαμε στήριξη και ανταπόκριση από τις οικογένειες των μουσικών που κάλυψαν το 50% της δαπάνης, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που όλοι βιώνουμε. Βρήκαμε ενθουσιασμό και πάθος από τους μουσικούς μας. Δε θέλαμε τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα ήταν στα χέρια, του καταξιωμένου τρομπετίστα Σωκράτη Άνθη. Του καλλιτέχνη με την τεράστια καριέρα, που έχει χειροκροτηθεί στις μεγαλύτερες μουσικές αίθουσες του κόσμου, αλλά που πάντα στήριζε με τη συμμετοχή του, ως απλός μουσικός, τη Φιλαρμονική που έμαθε τις πρώτες μουσικές νότες, που έπιασε για πρώτη φορά την τρομπέτα. Την «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ».
Δούλεψε με επαγγελματισμό (όπως κάνει πάντα) πάνω στο σύνολο της Φιλαρμονικής, που εκπροσώπησε την Κέρκυρα και την Ελλάδα, στο διαγωνισμό της Βιέννης. Μετέδωσε στους μουσικούς γνώση και εμπειρία, από το δικό του πλεόνασμα. Τους ετοίμασε για το καλύτερο και το πέτυχε.
Η Φιλαρμονική Εταιρία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», της Κέρκυρας, με τα 126 χρόνια λαμπρής ιστορίας και προσφοράς στον πολιτισμό, παρά τα πενιχρά οικονομικά της, κέρδισε επάξια το χρυσό βραβείο στο «WORLD ORCHESTRA FESTIVAL 2016», στη Βιέννη και ο αρχιμουσικός της Σωκράτης Άνθης, τιμήθηκε με το βραβείο «ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ»!!
Θερμά συγχαρητήρια. Τιμή που άξιζε η «Μάντζαρος», ο αρχιμουσικός της Σωκράτης Άνθης και η Κέρκυρα.

Για το Δ. Σ.
Γεράσιμος Μουρμούρης