Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτύρεται ο κ. Φ. Στέλλας (του Ανοικτού Επιμελητηρίου) για τη λειτουργία της διοίκησης του Επιμελητηρίου

Ανοιχτό Επιμελητήριο
08 Αυγούστου 2016 / 14:23

Για την πρόσκληση στην αποψινή συνεδρίαση, επικαλούμενος τη ρητή αρνητική πρόβλεψη της επιμελητηριακής νομοθεσίας αλλά κυρίως για τη συνολική λειτουργία της διοίκησης διαμαρτύρεται ο γνωστός επιχειρηματίας και επικεφαλής της Κίνησης, Ανοιχτό Επιμελητήριο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Aκολουθεί η επιστολή: Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Μόλις  πριν  δυο  ημέρες πληροφορήθηκα  μέσω  ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου  ότι συγκαλέσατε συνεδρίαση του διοικητικού  συμβουλίου για την Δευτέρα 8 Αυγούστου  και σε περίπτωση μη απαρτίας την Τρίτη 9 Αυγούστου.
    Σας αναφέρω ότι, για ακόμη μια φορά παραβιάζετε την Επιμελητηριακή  νομοθεσία,  η οποία στο άρθρο 22 του νόμου 3419/2005, το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 3β του νόμου 2081/1992 στην παράγραφο 5,  ρητά αναφέρει   « οι συνεδριάσεις του ΔΣ στις οποίες προεδρεύει ο πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής, διεξάγονται δημόσια και σε εξαιρετικές περιπτώσεις χωρίς δημοσιότητα , τακτικά μια φορά τον μήνα, ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ».
   Εκτός του τυπικού βεβαίως μέρους, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, την σκοπιμότητα αυτής της σύγκλησης του ΔΣ μέσα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Αν είχατε μια στοιχειώδη επαφή με τους συναδέλφους εμπόρους - επαγγελματίες, μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματική αγορά θα αντιλαμβανόσασταν ότι  οποιοδήποτε κενό αυτή την περίοδο είναι αδύνατο, όταν όλοι οι συνάδελφοι δίνουν την ύστατη μάχη πάνω στις δουλειές τους να περισώσουν ότι μπορούν από μια δύσκολη- αν όχι  χαμένη - περίοδο.
   Με την ευκαιρία σας θυμίζω  ότι  για ολόκληρο το 2016 έως σήμερα το ΔΣ έχει συνεδριάσει μια μόνο φορά τον Ιανουάριο προκειμένου να εκλέξει αντιπρόεδρο και μια φορά τον Ιούνιο με οριακή πλειοψηφία ενός ατόμου προκειμένου να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό.
    Κατόπιν των παραπάνω , τόσο σαν μέλος του ΔΣ ,όσο και σαν επικεφαλής κίνησης η οποία έχει δηλώσει ότι θα κατέλθει στις επόμενες επιμελητηριακές εκλογές, λαμβάνοντας  υπ΄όψιν  ότι η σύγκληση του συγκεκριμένου ΔΣ έχει ως μοναδικό θέμα την εκλογή μέλους του  Επιμελητήριου που θα συμμετάσχει στη εκλογική επιτροπή που θα διεξαγάγει τις επόμενες εκλογές , σας καλώ να εφαρμόσετε τόσο τον Νόμο όσο και την λογική και να αναβάλλεται την σύγκληση του συγκεκριμένου ΔΣ.
    Σε αντίθετη περίπτωση ως μέλος του ΔΣ σας δηλώνω ότι αρνούμαι  να παρευρεθώ , διαμαρτυρόμενος για άλλη μία φορά για τους τακτικισμούς, στους οποίους διαπρέπετε.  Στο πλαίσιο αυτό είναι χαρακτηριστικό ότι αποφεύγετε να μας παρέχετε οποιαδήποτε ενημέρωση για την επικείμενη διαδικασία των εκλογών.
   Ως επικεφαλής της κίνησης ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ θα επιφυλαχτώ για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
 
                                                                                                       Με εκτίμηση
                                                                                   
                                                                                   
                                                                                              Φιλόθεος Αντ. Στέλλας