Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λουκέτα σε μπαρ & μίνι-μάρκετ που δεν έκοβαν αποδείξεις

Φοροδιαφυγή
17 Αυγούστου 2016 / 14:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σάρωσαν τις κερκυραϊκές, τουριστικές επιχειρήσεις την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζουν τα μικτά κλιμάκια φορολογικού ελέγχου. Οι πληροφορίες αναφέρονται

σε πολλά εξ' Αθηνών "συνεργεία" που εγκαταστάθηκαν στο νησί και χτένισαν τις πλέον δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, κυνηγώντας κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, τις αποδείξεις. Πιο σωστά, την αποφυγή έκδοσης παραστατικού. Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές, έκλεισαν για 48ωρο κεντρικό μπαρ-κλαμπ της πόλης ενώ την ίδια τύχη είχαν και άλλες τέσσερις-πέντε επιχειρήσεις του βορείου συγκροτήματος, ανάμεσα στις οποίες και ένα μίνι-μάρκετ!
Μάλιστα στην περίπτωση της επιχείρησης στην πόλη, λέγεται ότι οι άνδρες του ελεγκτικού συνεργείου έμειναν στη μπάρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όταν και διαπίστωσαν ότι κάποιες παραγγελίες δεν συνοδεύονταν από την έκδοση αποδείξεων. Κι έτσι προχώρησαν στο σφράγισμα της επιχείρησης.
Οι άλλες επιχειρήσεις που ελέγχθησαν και διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, είναι στη Ρόδα και το Σιδάρι, την Κασσιώπη, το Κοντόκαλι κι άλλη μια στην πόλη (σ.σ. εστιατόριο).
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνεχίσθηκαν οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές. Από 10 έως και 14 Αύγουστου έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τις στοχευμένες δράσεις υλοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας. 
Για όλες τις περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. 
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα "Le Temps", ο γενικός γραμματέας της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, στη διάρκεια του καλοκαιριού επικεντρωνόμαστε σε φορολογικούς ελέγχους που συνδέονται με τον τομέα του τουρισμού, όπως τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, και επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό, ενώ από φθινόπωρο θα στοχεύσουμε, μεταξύ άλλων, στους ελεύθερους επαγγελματίες που υπάρχει παραδοσιακά πρόβλημα φοροδιαφυγής.