Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Αθήνα ο αργυρός Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης (video)

Σπύρος Γιαννιώτης
18 Αυγούστου 2016 / 12:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμα ψάχνει να βρει τη λέξη που να περιγράφει τα συναισθήματά του ο 36χρονος Κερκυραίος πρωταθλητής που επέστρεψε πριν λίγο στην Ελλάδα.

Έφθασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο αργυρός Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννώτης, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή και συγκλονιστικές εκδηλώσεις αγάπης.
Μαζί με τον Γιαννιώτη επέστρεψαν ο προπονητής του Νίκος Γέμελος και η συναθλήτριά του Κέλλυ Αραούζου, η οποία κατετάγη 11η στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών.
Η πτήση της Alitalia από Ρώμη έφθασε στην ώρα της, λίγο πριν της 12 το μεσημέρι, όπου ο Γιαννιώτης μόλις και μετά βίας κατάφερε να κάνει λίγα βήματα μέχρι την αίθουσα τύπου του αεροδρομίου.
Στις πρώτες του αυτές δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους ανέφερε: «Η εμπειρία  αυτή ήταν κάτι που θα μείνει για πάντα μέσα μου και ευχαριστώ όλους όσους με στηριξαν όλα αυτά τα χρόνια - και είναι πάρα πολλοί. Θα τους αναφέρω ονομαστικά καποια στιγμή, επειδή τώρα σε τέτοια κατάσταση που είμαι μπορεί να ξεχάσω κάποιον.
Αυτούς που θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή είναι την οικογένειά μου που με έβαλε στο κολύμπι, τον προπονητή μου, που ξεκινήσαμε όταν ήμουν 20 χρονών που πρωτοπήγα στους Ολυμπιακούς του Σύδνεϊ και φθάσαμε 16 χρόνια αργότερα να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, ένα απωθημένο και δικό μου και του Νίκου. Τη γυναίκα μου που με ανέχθηκε όλα αυτά τα χρόνια και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες.
Τις τελευταίες μέρες η αλήθεια είναι ότι ήμουνα πολύ προβληματισμένος, όχι με την κατάσταση που θα είμαι εγώ στον αγώνα, αλλά το άγχος δημιουργεί πάντα σκέψεις και σε βάζει σε διλήμματα. Τα μηνύματα που λαμβάνω τον τελευταίο καιρό από τον κόσμο, από φίλους αλλά και ανθρώπους που δεν γνωρίζω είναι αυτά που με έκαναν και πίεσα τον εαυτό μου τόσο πολύ στα τελευταία χιλιόμετρα, και τους ευχαριστώ πάρα πολύ.
Νομίζω ότι σε όλους αυτούς αφιερώνω αυτήν την προσπάθεια. Είναι πολύς κόσμος, νομίζω σήμερα φαίνεται αυτό!
Κλείνω  την καριέρα μου όχι με τον καλύτερο τρόπο, με τον πιο τέλειο, ούτε τέλειο... δεν υπάρχει λέξη ...
Κλέινω την καριέρα μου τόσο όμορφα και τόσο μοναδικά και σας ευχαριστώ!»