Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φυτεία κάνναβης με 31 δενδρύλλια, στην Άρτα

Ναρκωτικά
22 Αυγούστου 2016 / 09:32

ΑΡΤΑ. Στο πλαίσιο ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης,

εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε αγροτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Άρτας, φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από 31 δενδρύλλια.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη το Σάββατο 20 Αυγούστου το βράδυ, στην Αγία Παρασκευή Άρτας, ένας 59χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της καλλιέργειας κάνναβης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής.
Αναλυτικότερα, κατά την επιχείρηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε εγκαταλελειμμένο αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 59χρονου, αυτοσχέδιο τούνελ, περιβαλλόμενο από καλάμια και πυκνή βλάστηση από αγριόχορτα, το οποίο οδηγούσε σε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από 31 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,55 έως 3,7 μέτρων, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επίσης, στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 334 γραμμαρίων καθώς και εργαλεία και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.
 
Ακολούθως, σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τα παρακάτω:
·         ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1,73 μέτρων
·         22 νάιλον συσκευασίες, με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2023,64 γραμμαρίων
·         ένα βάζο με σπόρους κάνναβης, βάρους 49,94 γραμμαρίων
·         ένα βαλιτσάκι που περιείχε ένα αεροβόλο όπλο, δύο γεμιστήρες, μία αμπούλα αέρος και μία συσκευασία με μεταλλικές βολίδες
·         μία σιδερογροθιά
·         μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος (taser)
·         ένα μαχαίρι, τύπου στιλέτο
·         μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
·         ένα κινητό τηλέφωνο
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.