Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση του Κωνσταντίνου Μοντσενίγου στον Ανεμόμυλο

Ανεμόμυλος
26 Αυγούστου 2016 / 15:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολλοί καλλιτέχνες και φίλοι του ζωγράφου παρευρέθησαν την Πέμπτη στα εγκαίνια της νέας του έκθεσης στον Ανεμόμυλο.

Ο Κωνσταντίνος Μοντσενίγος, αλλιώς… Μοντς, όπως υπογράφει στα έργα του, διαμένει μόνιμα στη Ζυρίχη και επισκέπτεται τακτικά την Κέρκυρα.
Ο Κωνσταντίνος Μοντσενίγος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1944. Μαθήτευσε στην Καλλιτεχνική Σχολή του νησιού, με δασκάλους τους Άγγελο Κόντη και Νίκο Ζερβό. Το 1967 φεύγει στην Ελβετία και επιστρέφει σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, μαζί με τη σύζυγό του. Μετά την επιστροφή του στην Κέρκυρα έφτιαξε το δικό του εργαστήρι- γκαλερί, ξεκινώντας έτσι έναν νέο, δημιουργικό κύκλο στη ζωή του.
 
Πέντε χρόνια αργότερα πηγαίνει ξανά στην Ελβετία, όπου εργάζεται ακατάπαυστα στους τομείς της ζωγραφικής και της κεραμικής. Σήμερα διαμένει μόνιμα στη Ζυρίχη. Έχει στο ενεργητικό του 23 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε επτά ομαδικές, στην Κέρκυρα και την Ελβετία (Βασηλεία και Ζυρίχη).
 
Η φετινή έκθεσή του στον Ανεμόμυλο είναι αναδρομική, με έργα που δημιουργήθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ο καλλιτέχνης έχει επιλέξει να πειραματιστεί με ποικίλα υλικά, ενώ σε πολλά νεότερα έργα του έχει χρησιμοποιήσει κολάζ εικόνων και αντικειμένων, σε συνδυασμό με ζωγραφική. Τα θέματά του στρέφονται κυρίως γύρω από τη φύση, τον άνθρωπο, και τον μεταξύ τους ανεξάντλητο διάλογο.
 
Η έκθεση συνεχίζεται έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016, με ώρες επίσκεψης 11.00- 13.00 και 21.00- 23.00 καθημερινά.
 
Δείτε το φωτορεπορτάζ

Ελένη Ψαρράκη, Υπεύθυνη Τύπου της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης