Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτόκολλο συνεργασίας του Δήμου με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ)

Δήμος Κερκύρας
26 Αυγούστου 2016 / 20:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα θα βρίσκεται τη Δευτέρα 29 Αυγούστου αποστολή του ΡΙΚ (Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου), στο πλαίσιο των ετήσιων επισκέψεων που πραγματοποιεί στα ελληνικά νησιά με σκοπό τη σύσφιξη των ελληνοκυπριακών σχέσεων και τη συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στην αποστολή συμμετέχουν ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του ΡΙΚ, ο Γενικός Διευθυντής, Οι Διευθυντές Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, παραγωγοί προγραμμάτων και καλλιτεχνικά συγκροτήματα. Μαζί τους θα έλθουν και περίπου 700 ακροατές και τηλεθεατές του ΡΙΚ. 
Στις 6.30 το απόγευμα, η αποστολή θα επισκεφθεί το Ιστορικό Δημαρχείο, όπου θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Δήμου με το ΡΙΚ και στη συνέχεια (στις 7.30) θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακά και κερκυραϊκά συγκροτήματα (τη Φιλαρμονική ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ και τον ΕΚΑΟΚ ΛΑΟΔΑΜΑΣ. 
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας ραδιοφωνικά στην Κύπρο, ενώ το ΡΙΚ θα γυρίσει ντοκιμαντέρ από την επίσκεψή του στην Κέρκυρα.

Πανελλήνιες Συναντήσεις Παραδοσιακού Πολιτισμού
 
Το Ιόνιο και η Κρήτη ετοιμάζονται να υποδεχθούν την αποστολή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που πραγματοποιεί και φέτος πολιτιστικό ταξίδι μαζί με περίπου επτακόσιους ακροατές. 
Αποτελεί, μέρος της αποστολής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης η διοργάνωση δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοσή μας, δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ, Θανάσης Τσώκος. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του φετινού πολιτιστικού ταξιδιού, ο Φορέας Πολιτισμού του ΡΙΚ θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις Πολιτιστικές Διευθύνσεις των Δήμων Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Χανιών.
Στις 28 Αυγούστου ο Φορέας Πολιτισμού διοργανώνει εκδήλωση στη Ζάκυνθο με τίτλο «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά». Συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μανόλιες» Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, σε μήνυμά του τονίζει πως το νησί του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού αναμένει να καλωσορίσει τους αδελφούς Κύπριους σε ένα πολιτιστικό συναπάντημα.
Στις 29 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 300 χρόνια από τη λύση της πολιορκίας της Κέρκυρας από τους Τούρκους, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο νησί με τίτλο «Ως των Ορθοδόξων υπέρμαχος». Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Όμιλος «Λαοδάμας» Κέρκυρας και η Φιλαρμονική «Μάντζαρος». Στο δικό του μήνυμα ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας  Νικολούζος, σημειώνει ότι αποτελεί αξιέπαινη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου η διοργάνωση εκδηλώσεων στα ελληνικά νησιά.
Στις 31 Αυγούστου εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά με τίτλο «Κύπρος – Κρήτη αδελφάδες πρώτες…». Συμμετέχουν ο Παραδοσιακός σύλλογος Καθιανών «Ειρήνη», ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Λευκορίτες» και ο Παραδοσιακός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Καγιαλές». Ο Δήμαρχος Χανίων, Αναστάσιος Βάμβουκας,  τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης εκδηλώσεων που προάγουν τη συνεργασία σε θέματα Τέχνης και Πολιτισμού.
Εκ μέρους της κυπριακής αποστολής, στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού και το παραδοσιακό συγκρότημα των Κυριάκου Μαππούρα και Σαββάκη Λάμπρου.
Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου με το κρουαζιερόπλοιο Σαλαμίς Φιλοξενία με προορισμούς την Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Χανιά, Ρόδο και Καστελόριζο.