Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη σύσκεψη στην Περιφέρεια αναμένει το Τεμπλόνι

ΧΥΤΑ
28 Αυγούστου 2016 / 10:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στάση αναμονής τηρεί προς το παρόν ο Σύλλογος Τεμπλονίου ως προς τον ΧΥΤΑ-Χωματερή και το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στο γραφείο του συλλόγου στην οποίαν συζητήθηκαν οι μέχρι σήμερα ενέργειες του Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά και οι προθέσεις του Συλλόγου. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου εκπνέει η δίμηνη προθεσμία που είχαν δώσει οι κάτοικοι στο Δήμο Κέρκυρας και έχει έρθει η ώρα του απολογισμού. 

Οι επόμενες κινήσεις ή κινητοποιήσεις του Συλλόγου θα εξαρτηθούν από τη συνάντηση της Τετάρτης 31 Αυγούστου στην Περιφέρεια, όπου θα παρευρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.Ψηλά στην ατζέντα θα είναι το θέμα της επιτροπής παρακολούθησης, για την οποία δεν έχει οριστεί ακόμα μέλος από την πλευρά του Συλλόγου, αν και έχει γίνει πρόταση προς τον Σύνδεσμο Καθαριότητας. 

Στην συνάντηση του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη στα τέλη Ιουλίου, ο Θ. Γαλιατσάτος είχε τονίσει τη δέσμευσή του για λαϊκό και δημόσιο έλεγχο για την παρακολούθηση της εφαρμογής του «οδικού χάρτη». Προς την κατεύθυνση αυτή είχε αποφασιστεί η σύσταση επιτροπής παρακολούθησης, στην οποίαν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΠΙΝ και του Δήμου Κέρκυρας,  των κατοίκων και φορέων της περιοχής του Τεμπλονίου καθώς και του ΤΕΕ  ή/και θεσμικών φορέων που έχουν λόγο και μπορούν να εκφράσουν εμπεριστατωμένη κρίση για το ζήτημα  της διαχείρισης απορριμμάτων.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Τεμπλονίου θα μεταφέρουν στους κατοίκους τα συμπεράσματα από τη σύσκεψη της Τετάρτης και ο τρόπος που θα χειριστούν την υπόθεση θα αποφασιστεί σε νέα γενική συνέλευση την επόμενη εβδομάδα.