Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν άλλαξε η ΕΠΟ δεν αρχίζει πρωτάθλημα!

Κοντονής
30 Αυγούστου 2016 / 20:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Οι αποφάσεις που πήρε η ΕΠΟ στο σημερινό (Τρίτη 30/8/2016) συμβούλιο της δεν έπεισαν τον Σταύρο Κοντονή που εμφανίζεται αποφασισμένος να μην άρει την απόφαση αναβολής των πρωταθλημάτων.

Θεωρεί ότι… «Οι έξι έκπτωτοι συνεχίζουν να προκαλούν τη νομιμότητα και την συνταγματική τάξη, με δολιχοδρομίες και εκ νέου παραμονίες όχι δεν μπορεί να αρθεί η απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά επιβάλλεται η περαιτέρω χρονική επέκτασή της».
Αυτό αλλάζει τα δεδομένα και ΟΛΑ πάλι είναι στον αέρα, παρ΄ ότι ο εκπρόσωπος της FIFA  και UEFA κ. Κ. Κουτσοκούμνος διαβεβαίωσε οριστικά ότι θα αρχίσει 10-11/9 το πρωτάθλημα. Όμως ο Γκιρτζίκης, παρ΄ ότι ο νομικός σύμβουλο ς της ΕΠΟ, συνταγματολόγος κ. Αλεβιζάτος, τόνισε στο σημερινό συμβούλιο ότι πρέπει να παραιτηθούν των καθηκόντων τους οι έξι κατηγορούμενοι της ΕΠΟ και αυτό επιβάλλεται να γίνει εντός 15 ημερών.  
Δύο από τα θέματα που ενόχλησαν τον Σταύρο Κοντονή ήταν η άρνηση των τεσσάρων (κυρίως του Γκιρτζίκη αλλά και Οικονομίδη, Προύντζου και Καραμελίδη) να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους στην ΕΠΟ.  Επίσης υπάρχει και ένα κομμάτι της ενημέρωσης και των αποφάσεων της ΕΠΟ που προξενεί ερωτηματικά. Συγκεκριμένα: «Προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών οργάνων των επιτροπών των επαγγελματικών ενώσεων (Super League και Football League), αποφασίστηκε όπως αυτές λειτουργούν υπό τριμελή σύνθεση. Κατόπιν τούτου η από 1/8/2016 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων ΕΠΟ με αντικείμενο την ανασυγκρότηση των Πειθαρχικών Επιτροπών δεν θα υλοποιηθεί (καθίσταται άνευ αντικειμένου) με αποτέλεσμα οι λοιπές δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ να παραμείνουν ως έχουν».
 Όμως πουθενά δεν αναφέρεται εγγράφως η διατύπωση για την εναρμόνιση της Επιτροπής Δεοντολογίας σε όσα είχαν ζητηθεί και για τον Κοντονή είναι βασικό προαπαιτούμενο για να αρχίσει το πρωτάθλημα. Σε προφορικό επίπεδο ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεσμεύτηκε επ' αυτού, όχι όμως και γραπτώς.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια