Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα μαχαίρια δεν μπαίνουν στα θηκάρια, στο Εργατικό Κέντρο

Συνδικαλισμός
05 Σεπτεμβρίου 2016 / 11:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξαπολύθηκαν μύδροι εκατέρωθεν για την εργασιακή κατάσταση/ιδιότητα Χαλικιόπουλου και Πελάη ενώ εκκρεμεί η δικαστική εκκαθάριση των καταγγελιών για "νόθους" αντιπροσώπους στις αρχαιρεσίες.

Στην αντιπαράθεση, προστέθηκε και η παλιά διελκυστίνδα για το αν πρέπει ή όχι να μετέχουν τα σωματεία συνταξιούχων στη δύναμη των δευτεροβάθμιων οργανώσεων και της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων: Η αλληλεγγύη και η στήριξη της εργατικής τάξης προς τους συνταξιούχους δεν προϋποθέτει συμμετοχή των τελευταίων στις εργατικές οργανώσεις. Οι συνταξιούχοι λόγω της ιδιότητας τους δεν είναι δυνατόν να ασκήσουν το προβλεπόμενο απ τον ν. 1264/82 και προστατευόμενο απ το άρθρο 23, παράγραφος 3 του συντάγματος θεμελιώδες δικαίωμα της απεργίας. Η εργατική τάξη και η φύση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι συνδεδεμένη με την χρήση του απεργιακού δικαιώματος.
Το ταξικό συνταξιουxικό κίνημα δίνει σκληρούς αγώνες με μπροστάρη την Ομοσπονδία Συνταξιούχων της οποίας το τιμόνι κρατούν καταξιωμένοι αγωνιστές του ΠΑΜΕ. Για να δώσει αυτούς τους αγώνες η Ομοσπονδία Συνταξιούχων δεν έβαλε προϋπόθεση ούτε περίμενε την οργανωτική τους σύνδεση με τα εργατικά συνδικάτα. Η συμμετοχή ενός Σωματείου Συνταξιούχων σε ένα και μόνο Εργατικό Κέντρο της χώρας (Κέρκυρα) ,δεν προσφέρει τίποτα στους συνταξιούχους της χώρας που έχουν τις δικές τους οργανώσεις και ακόμη περισσότερο δεν προσφέρει τίποτα στους συνταξιούχους της Κέρκυρας .
Μέσα από πληθώρα έγγραφων αποδεικτικών στοιχείων και μετά από έρευνα με εισαγγελική παραγγελία , εκτός των συνταξιούχων, άλλοι 16 αντιπρόσωποι από 13 σωματεία που έχουν διεξάγει εκλογές με παρανομίες αλλοιώνουν εντελώς το αποτέλεσμα των εκλογών του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Εμβληματικές είναι οι περιπτώσεις του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων (ψήφισαν 27 χωρίς να έχει κανένας δικαίωμα), του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Θαλάσσης (ψήφισαν 12 ενώ είχε δικαίωμα μόνο ένας) και των Σωματείων Ηλεκτρολόγων, Αστικού ΚΤΕΛ, CORFU HOLIDAY PALACE (διεξήγαγαν και τα τρία αυτά σωματεία εκλογές για Εφορευτική χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο και παράλληλα στο τελευταίο εξ αυτών συμμετείχαν εννέα ψηφίσαντες παράνομα).
Απάντηση από τη διοίκηση του Κέντρου δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει όμως η η μπηχτή του συνδέσμου συνταξιούχων, με πρόεδρό του την παλαίμαχη συνδικαλίστρια ξενοδοχϋπάλληλο, Σ. Λίβερη, που στο κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αναφέρει: Δηλώνουμε επίσης προς τα κόμματα που θέλουν να ποδηγετούν τα συνδικαλιστικά όργανα ότι ο αγώνας των εργαζομένων και των συνταξιούχων εκφράζεται μέσα από τα συνδικάτα τους, που διατηρούν την οντότητα και την αυτονομία τους, χωρίς διασπαστές και κομματικούς πατερούληδες.