Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα σε στάση εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων του Χανδρή

Χανδρής
07 Σεπτεμβρίου 2016 / 15:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή, αν και υπό βροχή, η συνέλευση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία ΧΑΝΔΡΗ, με θέμα την αξιολόγηση της απάντησης της εταιρείας στα αιτήματα του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας,

που αφορούν την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε ενδεχόμενη μεταβίβαση των ξενοδοχείων σε νέο εργοδότη. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας «Η απάντηση της εταιρείας δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων οι οποίοι επιπροσθέτως είναι ιδιαίτερα εξοργισμένοι, τόσο με την προκλητική στάση της Διεύθυνσης του ξενοδοχείου να μην παραχωρήσει αίθουσα για την διεξαγωγή της χτεσινής Συνέλευσης, όσο και με το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν  να επιβάλλουν τις τελευταίες ημέρες βαθμοφόροι της επιχείρησης.
Η εταιρεία διαβλέποντας ότι η απάντηση της προκαλεί αντιδράσεις, μέσα σε λίγες ώρες απ' την κοινοποίησή της κάλεσε τον Σύνδεσμο για νέα συνάντηση στις 16/9/2016.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην στάση εργασίας (7:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ.) και την Γενική Συνέλευση (9:00 π.μ.) που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων την Κυριακή 11/9/2016 στο ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗ στην Δασιά.
Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ΧΑΝΔΡΗ είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις  θέσεις  εργασίας και τα δικαιώματα τους.
Γι'  αυτό και είναι αποφασισμένοι με τον Σύνδεσμο Ξενοδοχουπαλλήλων  να προκηρύξουν στην Γενική Συνέλευση απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περίπτωση που αποβεί άκαρπη η νέα συνάντηση ανάμεσα στον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και τους υπεύθυνους της εταιρείας.
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους της Κέρκυρας να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους εργαζομένους των ξενοδοχείων ΧΑΝΔΡΗ και να λάβουν μέρος στην στάση εργασίας και την Γενική Συνέλευση την Κυριακή 11/9/2016».