Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
07 Σεπτεμβρίου 2016 / 16:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016:

1. Γενικός σημαιοστολισμός όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ και  των Τραπεζών, των αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων, από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2016.
2. Φωταγώγηση των οδών και πλατειών των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών, των αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων κατά τις βραδινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
 
Κυριακή 18/9/2016
Ώρα 08.00: Έπαρση της σημαίας στον ιστό του Ν. Φρουρίου με συμμετοχή της Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης του Φρουρίου.
 
Ώρα 11.00: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος. Τέλος προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Ναό ώρα 10.55. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
 
Ώρα 11.30: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Δήμαρχο Κέρκυρας, Αντ/ρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Δ/ντη Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Γενικό Αστυνομικό Δ/ντη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Περιφερειακό Διοικητή Λιμενικού Σώματος, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων. Επίσης από τους εκπροσώπους των Νομικών Προσώπων που εδρεύουν στο νομό και επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών
 
Ώρα 18.25: Υποστολή σημαίας όπως κατά την έπαρση.