Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρώτα τα «κάτω απ΄τη μύτη μας», δήμαρχε...

Ελίνα Λάσκαρι
09 Σεπτεμβρίου 2016 / 13:42

Όταν μέλη του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Κάβου και επιχειρηματίες της περιοχής συναντήθηκαν με τον δήμαρχό μας για να του εκθέσουν τις καταστροφικές συνέπειες που η ηχορύπανση και οι γενικότερες, εκτός κανόνων λειτουργίας, πρακτικές μερίδας «επιχειρηματιών» επιφέρουν στον τουρισμό της περιοχής τους,

ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια τους να βάλουν τέρμα στην κατρακύλα: «Ο δήμαρχος υποσχέθηκε να στηρίξει την προσπάθεια του συλλόγου και των επιχειρηματιών. Ειδικά δε για την ηχορρύπανση, διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος». 
Δεν ξέρω πόσο στα σοβαρά πήραν οι εκπρόσωποι του Κάβου τις δεσμεύσεις του δημάρχου, το σίγουρο όμως είναι ότι για να τις δώσει, παραδέχεται τουλάχιστον το πρόβλημα που η «παραδοσιακή» αναρχία δημιουργεί σε επιχειρήσεις και κατοίκους. 
Θα περίμενε λοιπόν κανείς να έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάστασης της τάξης από την πόλη της Κέρκυρας και πρωτίστως, από την περιοχή της έδρας του. Αντ΄ αυτού, γνωστότατο café-bar σε απόσταση αναπνοής από το δημαρχείο, εξακολουθεί να λειτουργεί ως bar-club κατά τις μικρές ώρες, μερακλώνοντας τους θαμώνες του με τη μουσική του και διώχνοντας τους γύρω νοικοκυραίους από τα σπίτια τους. 
Αντίστοιχα, στην πάνω πλατεία, λειτουργεί μήνες τώρα ταβέρνα-ψησταριά της οποίας την χαρακτηριστική αισθητική, μουσική και τσίκνα ο δήμαρχος και η αρχαιολογία (η γνωστή υπηρεσία που παθαίνει υστερία όταν μας βγει σκουρότερο του ενδεδειγμένου, το ροζ στον τοίχο του καντουνιού μας) δεν φαίνεται να έχουν πάρει … μυρωδιά. Κι΄ας ακυρώνει με την μεγάλη και κακόγουστη - κατά τη γνώμη μου - prima vista επιγραφή της τις φιλότιμες όσο και δαπανηρές προσπάθειες των γύρω σπιτιών και καταστημάτων να «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις».
Όταν λοιπόν ο δήμαρχος δεν μπορεί να βάλει τάξη στο άμεσο περιβάλλον του, όταν η ανομία και η αναρχία ζουν και βασιλεύουν στο κέντρο της παλαιάς μας πόλης, κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη του, σε ποιες «απαραίτητες ενέργειές του» μπορούν να προσβλέπουν οι του Κάβου, για να βάλουν τάξη στο δικό τους;