Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αύγουστος-ρεκόρ για το λιμάνι της Κέρκυρας

Κρουαζιέρα
09 Σεπτεμβρίου 2016 / 17:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ανοδική πορεία της Κρουαζιέρας τα τελευταία χρόνια αποτυπώνεται σε ένα μεγάλο βαθμό στις αφίξεις των επισκεπτών στο λιμάνι της Κέρκυρας με τον φετινό Αύγουστο να καταγράφει ένα ασύλληπτο ρεκόρ για το λιμάνι

με 129.685 επιβάτες (34.000 περισσότερους σε σχέση με πέρυσι) και 81 κρουαζιερόπλοια.
Οι οιωνοί αυτής της επίδοσης επί της ουσίας επιβεβαιώθηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς με τις έκτακτες προσεγγίσεις των εταιρειών που ακύρωσαν τα παράλια της Τουρκίας και της Κωνσταντινούπολης λόγω των τεταμένων συνθηκών και της κρίσης που μαστίζει την περιοχή, με αποτέλεσμα σε μικρότερο βαθμό βέβαια σε σχέση με άλλα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου να απορροφήσει το λιμάνι της Κέρκυρας ένα μέρος της ζήτησης.
 
Η πρωτιά των Εγγλέζων
 
Αναφορικά με την γεωγραφία των επισκεπτών μας δεν παρουσιάστηκε διαφοροποίηση σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες, με την πρωτοκαθεδρία να διατηρείται από την Μ. Βρετανία, την Γερμανία στην 2η θέση και την Ιταλία στην 3η θέση.  Στην 4η θέση ακολουθούν οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Γαλλία, η Αυστραλία,  ο Καναδάς, η Αυστρία,  η Ελβετία κ.α. 
Η κίνηση του μήνα «μοιράστηκε» με το 1ο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου να προσεγγίζουν 40 ΚΖ με 64.375 επιβάτες και το 2ο δεκαπενθήμερο 41 κ/ζ με 65.310 επιβάτες. Το λιμάνι «βίωσε» την μεγαλύτερη μέρα του μήνα, την Τρίτη 2 Αυγούστου οπού ελλιμενίστηκαν 4 Κρουαζιερόπλοια και αποβίβασαν 9.751 επιβάτες, νέο ρεκόρ ημέρας για την φετινή περίοδο.
Στο κλείσιμο του 8μηνου, τα 307 κ/ζπλοια που έχουν αφιχθεί μέχρι σήμερα αντιστοιχούν στο 64,2% της φετινής κίνησης με τις 478 προγραμματισμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων ενώ οι επιβάτες καταγράφουν το 66,0% της εκτιμώμενης κίνησης για την φετινή περίοδο με 465.295 ενόψει των περίπου 700.000 επιβατών για το 2016. 
 
Υποδοχή νεότευκτου CARNIVAL VISTA
 
Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας , υποδέχθηκε τις 13/8/2016 το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο “CARNIVAL VISTA” της εταιρείας Carnival Cruise Line και επέδωσε τιμητική πλακέτα στον πλοίαρχο Rocco Lubrano. Στην εθιμοτυπική τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, του Τελωνείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ναυτικός Πράκτορας της εταιρείας στην Κέρκυρα κ.α.
Το κρουαζιερόπλοιο μήκους 321 μέτρων με μέγιστη χωρητικότητα 5.000 επιβατών & 1.500 ατόμων πλήρωμα, στην μία και μοναδική προσέγγισή του στο λιμάνι της Κέρκυρας για την περίοδο 2016 παρέμεινε στο νησί μας για 9 ώρες. Στο περιθώριο της εκδήλωσης αυτής, αναφέρθηκαν η προοπτική και οι δυνατότητες του λιμένα με την αυξημένη χωρητικότητα του νέου μόλου Κρουαζιερόπλοιων, τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε εταιρείες και επισκέπτες κατά την παραμονή τους στο νησί μας, την ύπαρξη του 1ου Υδατοδρομίου στην Ελλάδα και των ενεργειών που γίνονται για την αξιοποίηση και ανάδειξη του, των υπηρεσιών οπού θα είναι δυνατόν να ανατεθούν στην περιοχή από την νέα περίοδο και τέλος στην δημιουργία Νέου Επιβατικού Σταθμού για τις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις του home-porting. 
Στα πλαίσια της μελλοντικής συνεργασίας με την εταιρεία, έχουν γίνει επαφές που θα κορυφωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στην μεγαλύτερη εκδήλωση της βιομηχανίας της κρουαζιέρας με έμφαση στη Μεσόγειο και των παρακείμενων θαλασσών της  -  Seatrade Cruise Med - οπού θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου από το λιμάνι της Santa Cruz de Tenerife, στις Κανάριους Νήσους.