Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου: Η υπομονή μας τελείωσε

Τεμπλόνι
14 Σεπτεμβρίου 2016 / 13:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να ενώσουν τις φωνές τους με των υπόλοιπων Κερκυραίων επιδιώκουν οι κάτοικοι Τεμπλονίου απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους φορείς.

Στη γενική συνέλευση της Τρίτης, καταγράφηκε η οργή τους για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΧΥΤΑ-Χωματερή και για τους χειρισμούς της κατάστασης από το Δήμο.

Εδω και τρεις μέρες, οι δημοτικοί υπαλληλοι έχουν σταματήσει να εναποθέτουν τα σκουπίδια στο «βουνό» λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας για ατύχημα. Ο όγκος των απορριμμάτων μετά και τις τελευταίες βροχές, είναι εξαιρετικά ασταθής και οι υπάλληλοι καθαριότητας αρνούνται να εργαστούν σε τέτοιες συνθήκες. 
Στην συνάντησή της με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μ. Τατάκη, η επιτροπή αγώνα της είχε απευθύνει και πάλι πρόσκληση να επισκεφθεί το χώρο, η οποία έγινε αποδεκτή. Η επιτροπή είχε επίσης ενημερώσει την Εισαγγελέα και τους Κερκυραίους ότι οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν, ενώ δεν θα επιτρέψουν εργασίες εγκατάστασης δεματοποιητή.
Η απόφαση της συνέλευσης της Τρίτης ήταν να απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους παραγωγικούς φορείς για να δουν κι αυτοί με τα μάτια τους τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στο ΧΥΤΑ μέσα στους δύο μήνες που πέρασαν.
Στόχος τους είναι να επιχειρήσουν ακόμα μια φορά να ευαισθητοποιήσουν τους υπόλοιπους Κερκυραίους και ιδιαίτερα τις παραγωγικές δυνάμεις του νησιού, που είναι ταυτόχρονα και χρήστες των υπηρεσιών καθαριότητας.
«Δεν φθάνει μόνο η κατανόησή τους» είπε στο enimerosi.com η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου.«Πρέπει και αυτοί να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να πάρουν θέση».
«Προς τους φορείς της Κέρκυρας: Με λύπη αλλά και με αγανάκτηση σας ανακοινώνουμε ότι μετά την παρέλευση δύο μηνών από την αναστολή της διαμαρτυρίας μας (κατόπιν τς δικής σας παραινέσεως) στην χωματερή, η κατάσταση στο χώρο έχει γίνει απελπιστικά χειρότερη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση -Δήμος και Περιφέρεια- δεν έχουν πράξει ουδέν όσων υποσχέθηκαν. Το αντίθετο μάλιστα! Μας εμπαίζουν σε κάθε ευκαιρία και συνάντηση χωρίς να παρουσιάζουν ένα σχέδιο ή πρόγραμμα ή καν σκέψη για να βγούμε από το αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι στους πολίτες της Κέρκυρας, τους οποίους κρατάνε ομήρους των σκουπιδιών. Επειδή ως κάτοικοι της Μέσης Κέρκυρας, έχουμε αγανακτήσει με την ανεύθυνη συμπεριφορά τους και θεωρώντας ότι μετά και την τελευταία επίσκεψή σας στη Χωματερή τις μέρες της έντονης διαμαρτυρίας μας, ως φορείς του τόπου δηλώσατε τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας παραδεχόμενοι ότι είναι Πανκερκυραϊκό το πρόβλημα και όχι τοπικό. Επειδή η  υπομονή μας απλά τελείωσε και οι επόμενες κινήσεις μας προβλέπονται απείρως πιο δυναμικές από τις προηγούμενες, σας καλούμε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στην έναρξη των κινητοποιήσεών μας μας στην είσοδο της χωματερής Τεμπλονίου, με σκοπό να συνεκτιμήσουμε την παρούσα κατάσταση και να αποφασίσουμε από κοινού για τις μελλοντικές κινητοποιήσεις μας. Συλλογικότητες και κάτοικοι Μέσης Κέρκυρας».