Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ, Ν. Ξυδάκη, με τον Γενικό Γραμματέα της Πρωτοβουλίας Αδριατικής & Ιονίου, F. Pigliapoco

υπεξ
14 Σεπτεμβρίου 2016 / 17:08

ΑΘΗΝΑ. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, δέχθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον Γενικό Γραμματέα της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου, κ. Fabio Pigliapoco.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας έχει την Προεδρία της Πρωτοβουλίας από 1ης Ιουνίου και για ένα χρόνο. Η Ελλάδα, επιπλέον, μοιράζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προεδρία της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Περιοχή Αδριατικής και Ιονίου (EUSAIR).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών για τις δράσεις της πρωτοβουλίας και σημείωσε ότι επί ελληνικής προεδρίας χρηματοδοτείται για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για το «Adrian Project», στο οποίο συμμετέχουν περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και αντίστοιχες περιοχές και Πανεπιστήμια από όλες τις συμμετέχουσες στην Πρωτοβουλία χώρες.
Από πλευράς του ο κ. Ξυδάκης ενημέρωσε τον συνομιλητή του ότι η χώρα μας, με αφορμή την προεδρία της Πρωτοβουλίας, προετοιμάζει αφενός μια Συνάντηση Υψηλών Αξιωματούχων που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή μήνα στην Αθήνα, αφετέρου, ένα Forum για την Πρωτοβουλία, το οποίο θα λάβει χώρα τον Μάιο του 2017.