Στον δήμαρχο οι συντελεστές του Σχολείου μοντέρνας φυσικής

Η ψυχή του Σχολείου, ο Κερκυραίος καθηγητής μοντέρνας φυσικής του ΕΜΠ, Γ. Ζουπάνος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο, Κ. Νικολούζο, θα κάνουν οι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές που μετέχουν στο 16ο Σχολείο - Συνέδριο Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων, που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

14
Σεπτεμβρίου / 2016

Ως γνωστόν το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών (ΕΙΘΕ) διοργανώνει και φέτος ένα ταχύρρυθμο Θερινό Μεταπτυχιακό Σχολείο και τρία Συνέδρια Εργασίας από 31 Αυγούστου έως 23 Σεπτεμβρίου 2016 στα πλαίσια του “Corfu Summer Institute on Elementary Particle Physics and Gravity 2016 (CORFU2016)”. Οι επιστημονικές δραστηριότητες διεξάγονται στο συνεδριακό κέντρο του Mon Repos καθημερινά. Το κύριο επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1. Summer School and Workshop on the Standard Model and Beyond, 31/8-12/9/20156
2. Workshop on Recent Developments in Strings and Gravity, 12-17/9/2016
3. ATLAS Hadronic Calibration Workshop 2016, 18-23/9/2016.
Η συνολική διοργάνωση συγκέντρωσε πάνω από 270 επιστήμονες από 40 χώρες. Συνολικά θα εκπαιδευτούν σε θέματα αιχμής Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων και Βαρύτητας περί τους 170 επιλεγμένοι υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακοί φοιτητές και μεταδιδακτορικοί νέοι ερευνητές από διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες. Στα συνέδρια θα παρουσιάσουν τις πρόσφατες ερευνητικές τους εργασίες περί τους 100 διεθνούς εμβέλειας ερευνητές.
Ο Δήμαρχος άνοιξε τις εργασίες του “Corfu Summer Institute on Elementary Particle Physics and Gravity 2016” με ομιλία όπου μεταξύ άλλων ανέπτυξε το όραμά του για μια Κέρκυρα που θα είναι επιστημονικό και πολιτιστικό κέντρο σε παγκόσμια κλίμακα, παράλληλα με τις γνωστές θαυμάσιες επιδόσεις της ως τουριστικός προορισμός. Τέλος, ο Κ. Νικολούζος ήδη προχώρησε στην υλοποίηση της δέσμευσής του ότι στη διάρκεια της θητείας του θα γίνει η ανακαίνιση των κτηρίων του Mon Repos, που θα φιλοξενούν εφεξής τις εργασίες του ΕΙΘΕ.