Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια δίκαιη λύση διεκδικούν οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου

Επιμελητήριο Κέρκυρας
15 Σεπτεμβρίου 2016 / 17:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το οικονομικό αδιέξοδο μεγάλης μερίδας δανειοληπτών συζήτησαν στο Επιμελητήριο Κέρκυρας ο πρόεδρος Γιώργος Χονδρογιάννης και ο γραμματέας Νίκος Χειρδάρης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, Παντελή Αντωνιάδη.

Οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου περιοδεύουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλοι την Ελλάδα, κι έτσι συνέχισαν τις παρεμβάσεις τους στην Κέρκυρα και το «παλάτι διεκδίκησης», το Μόν-Ρεπό. Την Τρίτη που πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Συλλόγου έκανε παρέμβαση προτείνοντας ένα Ψήφισμα στήριξης το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου δανειοληπτών επισκέφθηκε και το Επιμελητήριο Κέρκυρας με σκοπό να ενημερώσει τη Δ.Ε  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες αλλά και για τις ενέργειες που έχει κάνει ο σύλλογος μέχρι τώρα (δικαστικές και όχι μόνο), καθώς και τις μελλοντικές ενέργειες που θα γίνουν.
 
Ο Γ. Χονδρογιάννης εξέφρασε την συμπαράσταση του ιδίου αλλά και των μελών του Επιμελητηρίου στα δίκαια αιτήματα του συλλόγου. Οι δανειολήπτες έλαβαν ουσιαστικά μια σοβαρή καταναλωτική απόφαση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα στηριζόμενοι σε πληροφόρηση που αφορούσε τις συνθήκες της συγκεκριμένης περιόδου χωρίς να είναι  σε θέση να συνεκτιμήσουν το συναλλαγματικό κίνδυνο που επωμιζόταν καθώς δεν υπήρξε επαρκής ενημέρωση από την πλευρά των τραπεζών ούτε και προτάθηκε μέθοδος αντιστάθμισης του συναλλαγματικού κινδύνου.
 
Τέλος συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Επιμελητήριο Κέρκυρας Ημερίδα γι΄ αυτό το θέμα με σκοπό την  ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών του Επιμελητηρίου αλλά και κάθε Κερκυραίου που τυγχάνει τέτοιος δανειολήπτης.